Introducere în co-washing !?

by - joi, iulie 14, 2011

Hey,


Aveam de câteva zile postarea asta în gând și mă trezisem astăzi cu chef de a scrie. Numai că până m-am decis eu să scriu a picat naibii netul! Și mi-a cam luat din avânt, dar sper să nu fiu prea scurtă.

Dacă încă nu știați, co-washing se referă la a folosi doar balsam de păr în spălarea părului, nu și șampon. Din cauza siliconului pe care îl conține, șamponul agresează părul, pe când balsamul este mai blând cu podoaba capilară. Este o metodă adoptată de multe persoane, pe youtube veți găsi multe filmulețe cu experiențele fetelor în ceea ce privește această metodă.

De ce m-am gândit eu să adopt această metodă? Pentru că îmi cam este dor de părul meu frumos. Pentru că vreau să îi acord mai multă atenție de acum încolo.. Și am inceput prin a mă tunde. Mi-am tuns tot părul ars și chinuit și am rămas doar cu păr sănătos. Trebuie totuși să precizez că în tot demersul meu către un păr sănătos nu voi renunța la vopseaua de păr. Asta e, sper să repar chestia asta altfel.

Apoi, vă scriam zilele trecute că mi-am cumpărat henna incoloră, influențată fiind de postarea lui Nymphetamin de aici. Pe asta vreau s-o încerc înainte de co-washing ca să observ efectele, fără a fi influențate de metoda cu balsamul. Așa că vă voi ține la curent.

Iar cea care m-a facut să vreau să încerc co-washingul este Aurora, care și-a prezentat rezultatele după 3 săptămâni cu această tehnică aici.
M-am înarmat și eu cu balsam, mai exact astea:


Pe cel de la L`Oreal îl aveam deja și îmi place, iar pe cel de la Kallos abia mi l-am cumpărat. Sper să fie același pe care îl folosește și Aurora :)

O să revin cu postări pe parcurs cu această experiență și sper să vă intereseze.
Când o să mă opresc din co-washing? Atunci când voi observa rezultate negative de genul: mătreață, păr gras, păr fără volum, etc. Vreau să mai precizez că încă nu cred că voi renunța total la placă. De când mi-am tuns părul, s-a mai încrețit și nu-mi prea place. Dar o să încerc să o folosesc cât mai puțin.

Vă pup!

You May Also Like

29 comentarii

  1. Eu am fost maniaca cu placa pana cand am intrat la facultate.  Cel putin de un an am folosit-o de maxim 3 ori. Imi fac "n" masti si incerc sa ii ofer ce ii trebuie. Incepuse sa-mi pice parul si nu numai cand bagam mana in el ci si prin lateral. Era deja vizibil daca nu-l aranjam cum trebuia si m-am panicat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bafta si sa ne spui si noua daca merge. Eu inca ma tem  sa renunt la sampon dar am unul fara silicon...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am avut balsamul Kallos pe care ti l-ai luat si tu si mi s-a parut foarte prost, unul dintre cele mai slabe pe care l-am avut.
    In schimb, masca de la ei e foarte buna...
    Foarte interesanta tehnica asta, co-washing... M-ar tenta si pe mine...
    sa ne tii la curent cu rezultatele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta e chiar ceva nou pentru mine, is curioasa ce o sa ne spui dupa experienta. Mi se pare ciudat, la mine daca nu face spuma nu curata:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow, suna interesant asa, dar nu cred ca as avea curaj sa practic aceasta tehnica. Tind sa cred ca daca nu as folosi sampon n-as avea senzatia de par curat....

    RăspundețiȘtergere
  6. si mie imi cade mult parul, dar tind sa cred ca e de la ceea ce mananc...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mersi Miu-Miu, cu siguranta voi reveni cu update-uri :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Asta ramane sa vad si eu Dorina :) daca n-o fi bun, il schimb :) te pup 
    PRomit ca revin cu update-uri :)

    RăspundețiȘtergere
  9. da, asa sunt si eu.. dar va trebui sa ma obisnuiesc si fara spuma :)

    RăspundețiȘtergere
  10. :) Sunt curioasa si eu sa vad ce sentimente or sa ma incerce :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citit si eu prin cateva locuri despre spalat doar cu balsam dar nu inteleg ceva, freci si pe la radacini si e ok? Asta a fost singura mea nedumerire. Dar chiar sunt curioasa care vor fi rezultatele la tine, mai ales ca parul meu n-o duce prea bine in ultimul timp (bine, nici nu la-m mai tuns de 6 luni :( )

    RăspundețiȘtergere
  12.  Sunt foarte curioasa cum o sa fie... Eu m-am spalat o data cu gel de dus (ramasesem fara sampon :( ) si apoi am fost nevoita sa pun de 2 ori balsam inclusiv pe radacina parului. Urmatoarea zi m-am spalat din nou pentru ca s-a ingrasat foarte repede, parca nici nu il spalasem :| . Sper ca la tine sa aiba rezultate bune. Abia astept postarile urmatoare. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt foarte curioasa in legatura cu rezultatele. Parca mie imi suna too good to be true, dar pana nu incerc si eu n-am cum sa aflu :) Pup

    RăspundețiȘtergere
  14. vreau sa aud rezultatele,musai!!! sunt curioasa- si eu am cam chinuit parul cu decolorarea pentru blond- pe care acum o sa il arunc direct in cosul de gunoi...i'm gonna be back to the roots soon!

    RăspundețiȘtergere
  15. interesanta tehnica..insa eu nu as putea sa o practic...nu as putea sa pun balsam si la radacina....as avea un par mult prea moale...

    RăspundețiȘtergere
  16. sunt deacord cu dorina :D e naspa balsamul..dar masca e super :D  si eu am folosit tehnica asta..dar mai mult din curiozitate, ca sa vad daca are vreun efect..la mine nu a fost nicio diferenta :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Hello, Miuri!
    Acel balsam de la Kallos il am si eu :). Il folosesc pentru masarea radacinilor si imi place la nebunie pentru ca este mai light decat alte balsamuri de par si curata mult mai bine. Apoi aplic balsam de la Avon, doar pe varfuri, pentru ca aceasta este mai gras si mai hranitor.
    Te pup si sper sa obtii rezultatele dorite! ;X

    RăspundețiȘtergere
  18. de ieri ma tin sa comentez:) cu titlul ma pierdusei, nici nu stiam despre ce ai scris si evident nu stiam nici termenul asta. dar imi trecuse prin cap mai demult sa ma spal doar cu balsam doar ca mereu ma trezeam ca imi cumparam si sampon :) dupa ce termin ce am acum, ma bag si eu la experimentul asta:)

    RăspundețiȘtergere
  19. sunt curioasa daca se spala cum trebuie parul doar cu balsamul...

    RăspundețiȘtergere
  20. seriously? abia astept sa vad ce zici dupa ce folosesti tehnica...eu tin sa cred ca as avea senzatia de par murdar tot timpul :))

    RăspundețiȘtergere
  21. lasa ca vad eu care e treaba :D mie masca nu-mi place :))

    RăspundețiȘtergere
  22. da, te speli cu balsam ca si cum te-ai spala cu sampon :)

    RăspundețiȘtergere
  23. eu o auzisem pe o tipa de la un salon mai demult ca e bine sa ne spalam cu gel de dus uneori pe cap :) eu sincer, n-am incercat inca..

    RăspundețiȘtergere
  24. i will update, sunt la fel de curioasa ca tine :) :*

    RăspundețiȘtergere
  25. promit sa revin cu update-uri :) :*

    RăspundețiȘtergere
  26. hey, in sfarsit cineva prefera acest balsam :)sper si eu:) mersi, te pup

    RăspundețiȘtergere
  27. :)) abia astept, Brownie!! :) :*

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM