Review: Farduri minerale Puretouch

by - sâmbătă, octombrie 15, 2011

Hey,

Fac parte dintre persoanele care strâmbau din nas când auzeam de farduri minerale. Cu toate astea, citeam orice informație pe această temă, în eventualitatea în care vreodată voi lua în calcul și această variantă. Și iată că am luat-o, cu ajutorul celor de la Puretouch.ro.

Cel mai mult mă speria ideea că o sesiune de machiaj ar deveni cu totul messy din cauza prafurilor, însă, spre uimirea și bucuria mea, m-am descurcat foarte bine cu ele. Cei de la Puretouch mi-au trimis câteva produse care constau în fond de ten în nuanța Biscuit, fard de obraz în nuanța Manhattan Peach, corector în nuanța Lemon, veil în nuanța Sunshine Infinity, o mostră de fond de ten în nuanța Hot Caramel, o mostră de Airbrush Primer și un Midi Elite Kabuki (pe care am uitat să-l pozez).


Airbrush Primer joacă un rol esențial în ceea ce privește machiajul. Pregătește tenul pentru aplicarea celorlalte produse. Lasă un aspect fin tenului și este nevoie de foarte puțin produs pentru a acoperi toată fața. Are un finish mat.
Veil-ul în nuanța Sunshine Infinity este ultimul produs care trebuie aplicat în rutina machiajului feței. Este o pulbere fină, translucidă, cu subtonuri calde. Este foarte bun pentru a evidenția zonele feței pe care cade lumina, conținând particule în acest sens. Dă un aer proaspăt și sănătos tenului, din punctul meu de vedere.


Corectorul în nuanța Lemon este cel care mi-a dat ceva bătăi de cap. Problema era că foloseam prea mult, fapt ce încărca zona de sub ochi. Acum îl amestec cu puțin fond de ten și îl aplic cu o pensulă fluffy pentru ochi, după care blenduiesc bine. Se consumă foarte greu, ceea ce e un plus. Conferă luminozitate ochilor și un aspect proaspăt.
Fondul de ten îmi place mult pentru că se adaptează nuanței tenului. Se aplică ușor și rapid. Dacă vrei o acoperire light, îl aplici în două straturi și ești gata. Pentru o acoperire medie l-am aplicat în 3 straturi, cu pensula Miss Taylor Kabuki de la Sigma. Conține câteva particule ce reflectă lumina, însă finish-ul este unul plăcut. Rezistă cam 8 ore pe ten, iar la sfârșitul zilei nu am avut probleme cu excesul de sebum, fapt care se datorează și primerului.
Fardul de obraz în nuanța Manhattan Peach este catifelat, plăcut și conține particule ce reflectă lumina. Se lucrează foarte ușor cu el și dă un aspect frumos tenului, fără să-l încarce.


Midi Elite Kabuki este micuță, însă face treabă bună. I-au căzut câteva fire la spălat, însă nimic grav. Este fină și aplică frumos fondul de ten și blush-ul.


Nu mai am dubii în legătură cu fardurile minerale. Mi-am demonstrat că pot lucra cu ele și fără să le împrăștii peste tot. Avantajele observate de mine sunt numeroase: se aplică rapid (deci pot dormi mai mult dimineața), conferă un aspect proaspăt și natural, lasă tenul să respire. Mai multe nu spun pentru că vreau să descopăr de la voi :)

Vă pregătesc o surpriză mâine în colaborare cu cei de la Puretouch.ro. Sper să vă placă!

Voi ați încercat fardurile minerale? Ce părere aveți despre ele?

Gânduri bune,
Miuri

You May Also Like

16 comentarii

  1. fondul de ten e super:X sa le fol k placere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi plac mult si m-am obisnuit sa le folosesc :) 

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu m-am indragostit de ele si acum ma gandesc serios cum de am putut sta pana acum fara ele :P imi place mult ca-mi lasa tenul catifelat si cu aspect de portelan.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu nu prea folosesc farduri, acestea suna bine, poate as incerca daca ar veni altcineva sa mi le aplice ;))

    RăspundețiȘtergere
  5. suna foarte bine ce tot zici tu pe-aici. si mie mi-e foarte frica de produsele minerale,de nuante,ca mi se par prea sterse.  Dar poate o sa incerc ! Astept surpriza:d

    alexandra
    shoependant.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  6. eu n-am avut probleme cu ele :) ma si mir :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. asa e.. eu nu voi renunta de tot la machiajul normal, insa machiajul mineral are avantajele lui si poti recurge la el in foarte multe situatii :)

    RăspundețiȘtergere
  8. stiu ca cele pentru ochi pot fi folosite foarte bine si cu pensula umeda pentru maxim de efect :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Alexandra, nu sunt deloc sterse nuantele; sunt foarte naturale si chiar intense. In poze ies mai ciudat, nu stiu de ce...
    Iar fardurile pentru ochi sunt chiar foarte intense ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. offtopic: ai incercat vreodata crema coloranta?
    p.s ti-am mai dat un comentariu si mi-a aparut o parte din mail,sper sa apara cum trebuie acum, daca nu, sunt Laura :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Laura, te recunoscusem dupa mail :) 
    Sa stii ca nu am incercat niciodata crema coloranta.. poate pe viitor :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  12. INTERESANT ARTICOLUL!BLUSHUL E MAI MULT ROZ SAU PEACHY-ORANJ?
    ms anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  13. e mai mult spre roz decat peachy :) te pup

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM