vALLuntar: Cele zece mii de dorințe ale împăratului - José Frèches

by - joi, martie 22, 2012

Mereu am fost atrasă de cultura asiatică, așa că această carte mi-a atras imediat atenția atunci când căutam o carte pentru campania vALLuntar.
Este foarte probabil să știți deja că asiaticii au propriile reguli în ceea ce privește viața în general, chit că ne referim la mâncare, la filme, la modă, relațiile dintre oameni. De aceea, nu m-a surprins exigența acțiunilor surprinse în carte.


Acțiunea cărții este plasată în Beijing (Orașul de Purpură), în anul 1660. Acțiunea de concentrează în special pe regulile Camerei de culcare. Împăratul trebuie să aibă o singură soție, însă numărul concubinelor este nelimitat. Legile asiatice impun împăratului să-și țină aproape concubinele, fiindcă acestea i-ar putea dărui copii, chiar dacă  tronul este rezervat pentru primul băiat născut de către soția sa. 
De asemenea, regulile exigente ale împăratului impun ca acesta să cheme în Camera de Culcare doar concubine sau dacă își dorește o femeie străină, aceasta va deveni automat concubină și va locui alături de celelalte concubine la palat.

Cu toate acestea, sătul de cele peste 1000 de concubine, împăratul decide să treacă peste propriile reguli și ordonă să i se aducă la palat o prostituată de lux. În ceea ce privește Arta Camerei de Culcare, sarcina cea mai dificilă o are Pensula Roșie, cel care trebuie să înregistreze toate isprăvile sexuale ale împăratului într-o carte. Desigur, acesta trebuie să încondeieze totul cât mai minunat, încât să ofere celui care o citește o părere extraordinară despre statutul de bărbat adevărat al împăratului.

Ajunsă la palat, prostituata Lună Roșcată află despre un obiect miraculos pe care bărbații îl folosesc pentru a aduce femeile către cele mai înalte culmi, Clopoțelul Birman. Aceasta profită de neatenția împăratului și îl fură în ideea de a-l ajuta pe iubitul său homosexual, să-i vindece "repulsia" față de femei. 

Astfel, personajele deja descrise, împreună cu altele la fel de interesante trec prin adevărate aventuri pentru a scăpa de sclavie (în cazul prostituatelor de lux), pentru a cunoaște plăcerea carnală și pentru a ajunge în posesia Clopoțelului Birman. Cartea nu este lipsită nici de detaliile picante, în caz că nu v-ați dat seama deja :)

Sper să vă fi atras atenția această carte pentru că este una cu adevărat interesantă și chiar este genul de carte care trebuie citită și nu povestită. Rămâi cu adevărat fascinat de stilul lor de viață, de credințele lor și chiar de numele lor gen Mireasmă Gingașă, Yadil, Stâncă Nepieritoare, Fiul Cerului (apelativ pentru împărat), Drept Înainte Mergătorul, Trei Trepte, etc.

Această postare face parte din cadrul Campaniei vALLuntar inițiată de Grupul Editorial All. Pentru această postare, echipa All va face 15 minute de voluntariat în scop nobil, iar fiecare comentariu legat de subiect oferit la această postare mai adaugă încă 3 minute!

Gânduri bune,
Miuri

You May Also Like

71 comentarii

  1. din rezumatul facut pot sa apreciez ca este o carte interesanta...acum e in lista mea de carti

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau si eu carteaaa :x pentru ca mai facut curioasa :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare captivanta actiunea, o trecem la wishlist-ul de vacanta ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe vremea cand aveam timp am citit  Shōgun de James Clavell. A fost prima carte care m-a introdus in cultura asiatica mai exact a Japoniei.Au urmat apoi Gai Jin si multe altele....

    RăspundețiȘtergere
  5. pare interesanta din descrierea pe care i-ai facut-o...trb s-o caut si eu [:)]

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar m-ai facut curioasa cu cartea asta. Pare super interesanta, am citit cu sufletul la gura descrierea, cred ca daca as avea cartea nu as lasa-o din mana pana nu as termina fiecare pagina. Pare o carte scrisa chiar pe gustul meu:D Chiar mi-ar placea sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai avea loc in palat de atatea femei? :D... good to be the king after all ;))

    RăspundețiȘtergere
  8. suna ca o comedie :)); probabil asa percepem noi tot ce e diferit de cultura noastra :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu sunt pasionata de cultura asiatica si totul a inceput de la Shogun,pe care nu l-am lasat din mana pana nu l-am terminat. Trebuie sa citesc si eu cartea asta,neaparat!:D

    RăspundețiȘtergere
  10. arem nu gluma:)):)):)) 1000 de femei??? si tot mai vroia o prostituata:)):)):)):)).cred ca e super cartea.o sa o caut si eu ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Pare interesanta cartea, si mie imi place tare mult cultura asiatica. Pare o carte  kinky :>

    RăspundețiȘtergere
  12. Esti cam prima care s-a prins ca e kinky :))) 

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai descris cartea atat de interesant incat cu siguranta o sa o citesc! Ma astept la o gramada de lucruri picante in ea ;)) 

    RăspundețiȘtergere
  14. mi-e dor sa citesc o carte buna

    RăspundețiȘtergere
  15. Miuri, nu ai dori sa o faci cadou sau sa o pui la bataie ca premiu pentru cel mai frumos comentariu? Eu mi-o doresc tare mult acum, dar nu sunt intr-o pasa financiara grozava. Povestea cartii, per ansamblu este fascinanta. Imi place sa aflu lucruri noi despre culturile orientale. Bravo, buna alegere!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cu mare drag, Maria! O sa ma gandesc la ceva anume :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Mie nu imi plac deloc genul asta de carti, de fapt nimic despre cultura asiatica:)
    Mi-a placut putin filmul Memoriile unei gheise, dar in rest nici sa ma bati nu inteleg cultura si obiceiurile lor, nu vreau sa aud de ele pentru ca mi se par extrem de ciudate. ..
    Stiu ca unii spun ca si eu sunt o ciudata pentru ei, dar in fine.... Nu pot sa citesc carti (cu subiecte) care nu imi plac.

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte frumoasa carte ti-ai ales!
    O adaug si eu pe lista mea :-)
    Multumesc de sugestie!

    RăspundețiȘtergere
  19. Deci numai eu citesc povesti adolescentine la o varsta intarziata, alti oameni mai citesc si lucruri serioase :D 

    RăspundețiȘtergere
  20.  Si eu citesc Ami. You're not alone :))

    RăspundețiȘtergere
  21.  Cu siguranţă o voi citi :) Mi-a plăcut recenzia ta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Interesant... citind descrierea ta imi dau seama ca, intr-adevar, aceasta carte trebuie citita si nu povestita :) Chiar daca nu este genul de carte pe care as alege sa o citesc, mi-a facut placere sa aflu parerea ta despre ea. Multumesc pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  23. Suna foarte interesant, Orientul este intr-adevar fascinant cu obiceiurile sale deosebite si o istorie atat de bogata. 

    RăspundețiȘtergere
  24. Voi cauta cartea, cu siguranta! Mi-ai trezit interesul pentru subiectul abordat!
    Apreciez ideea si initiativa Grupului Editorial All!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  25. Foarte interesanta descrierea aceste carti! Ne-ai povestit exact cat trebuie pentru a ne starni interesul :))

    RăspundețiȘtergere
  26. O sugestie (nu aproba comentariu, nu se potriveste cu campania :)
    Eu am initiat bookcrossing: cartea o pui la un giveaway, cu conditia sa fie data apoi mai departe, din blog in blog (asa am restrictionat eu; poti s-o lasi libera de tot, din cititor in cititor) - asa ajunge la mai multi oameni.

    RăspundețiȘtergere
  27. Este printre genurile de lectura care ma captiveaza. M-ai facut curioasa si o voi cauta. Sper ca se afla in librarie.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ce recenzie superba! Si eu sunt pasionata de literatura asiatica,la mine cea japoneza troneaza,dar cu siguranta m-ai atras si spre cea chinezeasca. Mi-ai starnit interesul,acuma vreau sa vad ce se intampla mai departe

    RăspundețiȘtergere
  29. Pare o lectura captivanta, sper ca se gaseste in oras la vreo librarie.

    RăspundețiȘtergere
  30. Deci cartea asta suna super-bine! Eu sunt innebunita dupa filmele asiatice si cred c-a venit timpul sa citesc si-o carte de genul asta :)

    RăspundețiȘtergere
  31. imi place foarte mult recenzia si mai ales modul in care ai relatat-o.
    Subiectul cartii pare foarte interesant si cred ca o voi cumpara si eu.

    RăspundețiȘtergere
  32. Hmmm, ce picanta pare cartea asta. Ma asteptam la ceva mai cuminte :). Suna fain, oricum!

    RăspundețiȘtergere
  33. si eu sunt fascinata de Asia asa ca e un must read:) felicitari pentru implicare

    RăspundețiȘtergere
  34. Pare foarte interesanta aceasta carte. Si eu am vrut sa o aleg in campanie dar pana la urma am ales clubul iubitoarelor de ciocolata :) Mi-ar placea sa citesc cartea descrisa de tine pentru ca mereu m-a fascinat lumea aceasta a Orientului. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  35. Foarte interesanta cartea :D Si eu mi-as dori sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  36. Frumoasa si impresionanta carte.

    RăspundețiȘtergere
  37. Observ acum, la încheierea campaniei, că majoritatea cărţilor de literatură beletristică alese de cititori sunt numai bune de pus pe lista de cumpărături. La fel şi asta. Se adaugă la listă. :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Dupa campania asta am atatea carti de cumparat incat ma gandesc serios sa caut niste sponsorizari :P felicitari pentru recenzie! :)

    RăspundețiȘtergere
  39. o sa fac in curand un giveaway sau vad eu :)

    RăspundețiȘtergere
  40. ma bucur ca ti-a trezit interesul :)

    RăspundețiȘtergere
  41. yey :D poate o sa fac un giveaway cu ea :*

    RăspundețiȘtergere
  42. are si ceva aspecte picante, for the record :)) :*

    RăspundețiȘtergere
  43. mai, informatii despre dimensiunea palatului n-am vazut =))

    RăspundețiȘtergere
  44. da, e chiar amuzant mai ales cand vezi ce nume au

    RăspundețiȘtergere
  45. ma bucur ca ti-a trezit interesul

    RăspundețiȘtergere
  46. dap, chiar sunt multe detalii picante :)

    RăspundețiȘtergere
  47. poate imi mai faci si ceva recomandari :)

    RăspundețiȘtergere
  48. ai dreptate. Nu toata lumea agreeaza cultura lor, eu o gasesc fascinanta :)

    RăspundețiȘtergere
  49. da, perfect de acord.. acolo m-as muta chiar maine :)

    RăspundețiȘtergere
  50. mi-a fost foarte greu cand am scris recenzia :)) nu stiam cat sa scriu si daca sa dau prea multe detalii :))

    RăspundețiȘtergere
  51. Nu stiu sa-ti spun daca se afla si in librarie, dar o poti comanda si online :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  52. sper si eu, nu stiu sa-ti spun sigur. daca nu, o gasesti pe all.ro :)

    RăspundețiȘtergere
  53. nu stiam ca iti plac filmele asiatice, eu sunt moarta dupa ele :D

    RăspundețiȘtergere
  54. si eu ma asteptam la ceva mai cuminte:))

    RăspundețiȘtergere
  55. ma bucur ca ti-am starnit interesul :D

    RăspundețiȘtergere
  56. :)) cand e vorba de carti e de bine :) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM