Când ai dubii în privința machiajului...

by - miercuri, iunie 05, 2013

... pur și simplu caută mai mult! Că doar așa am făcut și eu. Până acum vreo doi ani puteam să bag mâna în foc că nu o să mă machiez niciodată cu farduri la ochi. Nu foloseam decât eyeliner și atât. Eram absolut convinsă că-mi stă urât cu farduri colorate și nu aveam curaj să ies machiată așa din casă. Ei bine, am mai progresat și eu, am o colecție de câteva palete și chiar încerc să experimentez cât mai mult.


Îmi aduc aminte că în liceu aveam o prietenă frumoasă, cu ochii căprui căreia îi stătea bine cu orice culoare se machia, chit că era mov, albastru sau verde. În schimb, mie mi se părea că arăt ca și cum aș fi luat o bătaie zdravănă :)) Nici acum nu arăt mai minunat, însă am abordat diferite tehnici pentru a purta culorile preferate.

Mulți specialiști ne recomandă să ne machiem ochii în funcție de culoarea ochilor, după forma lor. Dacă e să ne luăm după ce spun ei, mie ar trebui să-mi stea bine aproape cu orice culoare :)) Eu cred că nu e neapărat adevărat pentru fiecare, însă e musai să vă dau exemplu pentru fiecare culoare de ochi. Astfel, pentru:
  • machiaj ochi verzi: folosește nuanțe de violet, culori tomnatice (maro, cărămiziu) sau chiar verde
  • machiaj ochi albaștri: nuanțele de auriu, crem fac minuni împreună cu negrul
  • machiaj ochi căprui: rozul, movul, verdele, albastrul ar trebui să te prindă de minune, ochii căprui fiind, teoretic, cei mai versatili.

Eu am ochii căprui spre verde, mai mult verzi vara. Ce pot spune? Nu mă prinde chiar așa de minune movul și verdele :)) Bine, de fapt, trebuie să avem grijă și la nuanțele folosite. Unele merg mai bine cu tenul nostru, altele nu. Adică, nu vreau să par mai palidă decât sunt, nu? :))) 



Mai mult decât atât, am pleoapele lăsate și mult timp am fost complexată de lucrul ăsta. M-am simțit mai bine când am citit că sunt și la Hollywood vedete care au pleoapele lăsate (hooded eyes) și totuși nu se feresc să poarte un machiaj mai sofisticat. Totul stă în tehnica aplicării și în alegerea nuanțelor. 

Eu am observat de-a lungul timpului că cel mai bine mă prind nuanțele de roz pal, maro și burgundy, precum și negrul. Tânjesc mult după un albastru electric, violet și chiar verde, dar zău că nu mă prinde. Nu m-am dat bătută și am ales să le folosesc altfel: le aplic doar pe pleoapa inferioară. Un machiaj nude la care adaugi puțină culoare pe linia inferioară a ochilor arată demențial și te scoate din banal.


Dacă ne-am putea aplica fardurile ca pe o pânză de hârtie și ne-ar mai sta și bine, ar fi perfect. Însă, dacă nu vă bucurați de o formă perfectă a ochilor nu-i cazul să vă ascundeți după machiaje banale. Experimentați cât mai mult, cu diverse nuanțe, diverse tehnici de aplicare a machiajului. Ceva sigur se va potrivi!

Pe voi ce nuanțe vă prind cel mai bine? Ați știut de la început cum vă stă mai bine sau ați experimentat mult? Sunteți mulțumite de machiajul vostru în prezent? Voi ce culoare de ochi aveți? :)

Gânduri bune,
Miuri

*sursă poze: Pinterest


PS: 


Romwe accessory fling sale, start at $1.99
Go: http://www.romwe.com/Accessory-Fling-c-204.html

You May Also Like

28 comentarii

  1. Nici pe mine nu ma prind culorile tari - si sunt turbata dupa albastru... la fel fac, folosesc pe pleoapa inferioara si e perfect! sunt tot vopsita roscata si cu ochii verzi-caprui, dar mai mult verzi :)) totusi ma prinde bine cam orice nuanta de mov - violet - lila... sau asa mi se pare mie cel putin :))) cred ca intr-adevar depinde foarte mult si de ten..

    RăspundețiȘtergere
  2. Am stat și am studiat .Eu am ochii negrii și pe cât ador albastru , pe atat de dubios îmi stă , mai ales ca am tenul foarte deschis . Culorile mele sunt culorile nude , negru , roz pal și auriu .

    RăspundețiȘtergere
  3. Claudia Choice5 iunie 2013 la 23:48

    Si eu am ochii verzi! :D La inceput ma feream de mov, avand impresia ca arat de parca as fi batuta. Acum , ca am descoperit ce nuante si cum sa le folosesc, situatia s-a mai imbunatatit putin, zic eu!

    http://claudiaschoice88.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. ma prind culorile tari dar nu oricum depinde cum si unde le aplic :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai mei sunt albastri si iubesc nuantele pamantii, movul si portocaliul. ;)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. http://faradulciuri.blogspot.r6 iunie 2013 la 10:26

    Si eu am pleoapele lasate si nu prea folosesc farduri de pleoape, ma multumesc de cele mai multe ori cu rimel si fard pentru sprancene. Trebuie sa ma pun serios pe treaba si sa invat sa ma machiez complet :)

    RăspundețiȘtergere
  7. tehnica asta o aplic si eu, am ochii caprui-verzi si cu mov arat ca o ...... :))

    RăspundețiȘtergere
  8. LexysMakeupStudio6 iunie 2013 la 19:15

    Cand eram mica ma fascinau ochii cu pleoapele cum zici tu pentru ca mi se parea ca erau mai bine conturati. Si eu am ochii caprui-verzi dar numai maro-ul ma satisface, din cauza ca nu imi plac pleoapele mele, forma ochilor. De curand mi-am comandat un credion verde-smarald si fard verde sa mai schimb...sper sa imi placa sa le folosesc ;) Nice post!

    RăspundețiȘtergere
  9. yay, roscate la unison! :)) cu ce rosu te vopsesti?

    RăspundețiȘtergere
  10. sunt frumosi ochii negri, credeam ca lor le sta bine cu orice! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. ochii verzi sunt cei mai frumosi, in viziunea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  12. si? ce tehnici te ajuta pe tine?:)

    RăspundețiȘtergere
  13. si-ti mai sta si bineeee cu ele :)

    RăspundețiȘtergere
  14. asa sa faci! si eu ma machiam foarte minimalist insa am mai avansat

    RăspundețiȘtergere
  15. Cum ai zis si tu , depinde de ten :)) Eu il am foarte deschis

    RăspundețiȘtergere
  16. Nici eu inca nu ma simt stpana pe culoare, insa exersez... sper sa progresez!

    RăspundețiȘtergere
  17. Si eu am cam aceeasi culoare la ochi si merg cam pe aceleasi culori: tonurile aurii-bej-maronii (si tind sa le prefer pe cele mai reci, nu foarte rosiatice), roz, mov-grena (depinde de nuanta) si kaki, dar mai rar. De albastru si verde intens cam fug...

    RăspundețiȘtergere
  18. Se zice ca la ochii albastri nu trebuie sa folosesti farduri albastre.. Ei hai, mi-am facut curaj si chiar a iesit un machiaj frumusel, il postasem pe blog acum mult timp. In schimb, ma feresc de verde ca de draq! :))
    Nici portocaliu nu folosesc, desi e recomandat.
    Nuantele de maro imi plac, scot tare frumos albastrul in evidenta. Adag un mov metalic sau un albastru intens pe pleoapa inferioara si arata genial. Acum ca ma gandesc, am purtat si verde asa si a aratat bine.. :))

    RăspundețiȘtergere
  19. cam greu sa-ti explic, ca principiu experimentez si vad care si cum. de exemplu nu imi sta bine cu argintiu sau cu albastru, insa am vazut ca daca fac machiajul luminous fara sa creionez pleoapa de jos cu dermatograf ci doar sus si discret merge si albastru, iar argintiul doar combinat cu o alta culoare tare, simplu sunt prea palida Ș))

    RăspundețiȘtergere
  20. Nici eu inca nu ma simt stpana pe culoare, insa exersez... sper sa progresez!




    street fashion

    RăspundețiȘtergere
  21. hai mai ca ai trasaturi superbe si o fata simplu de machiat :) indrazneste cu mai multe culori :)

    RăspundețiȘtergere
  22. asa eram eu inainte, dar am tot experimentat si acu nu ma mai tem :)

    RăspundețiȘtergere
  23. eu recunosc ca fug de albastru tare. zici ca-s batuta, nu alta :))

    RăspundețiȘtergere
  24. Si eu am exact aceleasi probleme ca si tine, iar culoarea ochilor la fel, sunt un caprui-verde. Indraznesc sa folosesc albastru numai pentru poze, nu ies asa din casa, parca sunt vanata! :D Cat despre verde inchis, portocaliu la fel. Si sfarsesc prin a folosi doar tus si rimel...ori gene false. Asta daca nu ma enervez si imi sterg tot machiajul.

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM