Șampoanele și relația mea cu ele

by - sâmbătă, aprilie 02, 2011

Bună fetelor! Așteptam o zi mai frumoasă să mă inspire în a face această postare, însă vremea bună se lasă așteptată :(.
M-am hotărât, așadar, să fac o postare despre șampoanele pe care le-am încercat de-a lungul timpului. Sunt sigură că nu voi apuca să scriu despre toate pentru că de multe am uitat. Până acum am rămas fidelă unui șampon dintr-un motiv sau altul dar asta veți afla mai jos. :)

Din seria șampoanelor pe care le-am încercat:
Head & Shoulders Menthol

 Ok, știu că multe dintre voi urâți șamponul ăsta. Și eu îl urăsc. De fapt, să fiu sinceră, e o relație de tip love-hate. L-am pus pe el primul pentru că din momentul în care l-am folosit pentru prima dată (acum muuulți ani) am devenit conștientă de mătreață și am început să am mai multă grijă de părul meu. De asta nici nu prea mai țin minte ce șampoane am folosit înainte :))
Deci, după cum spuneam.. de la el am început să fac mătreață. Mătreață din aceea nesimțită.. de care nu-și dorește nimeni să aibă. Nu mai spun cât chin am avut ca să scap de ea. Am scăpat cu săpunul de sulf.
Apoi, revenind la șampoane normale.. am început din nou să fac.. și ce credeți? De data asta nu am mai avut curajul să folosesc săpunul de sulf așa că am trecut iar la șamponul cu pricina. Și aici intervine partea de love. De atunci, m-a scăpat de mătreață :)) Ciudat.. știu. Ideea e că nu apelez la el decât dacă văd că încep din nou să am probleme cu mătreața și funcționează de fiecare dată. În altă ordine de idei, nu-mi place deloc că usucă părul, îl lasă nu doar fără mătreață ci și fără viață.
Garnier Fructis
Am început să-l folosesc pe acesta pentru că îmi plăcea foarte mult mirosul de fructe, de fresh. Îmi plăcea că simțeam o oarecare hidratare asupra părului meu, însă până să apuc să-l termin ajungeam iar la mătreață. Și de aici începea iar povestea cu Head&Shoulders Menthol...
Și acum m-aș întoarce la el, doar de dragul mirosului.. dar parcă ceva mă reține :)

Schwarzkopf Gliss Hair Repair
Cu timpul, a început să mă preocupe ideea că părul meu nu era hidratat destul de bine. Mai ales de când folosesc placa. Așa că am ajuns la acest șampon :)
Șamponul ăsta mi-a cam plăcut. L-am folosit și cu balsamul aferent. De fapt, aproape la toate am încercat să folosesc atât șamponul cât și balsamul. Mi-a plăcut mult pentru că mi-am simțit părul mai hidratat, mai hrănit, mai strălucitor. Chiar mi-a plăcut. Însă, problema cu mătreața iar a început și aveam probleme și cu volumul care era cam inexistent.
Puteam să trec peste problema cu volumul, însă peste mătreață nu prea. Bine, mătreața nu mai era așa groaznică ca la început, însă doar gândul reapariției mă îngrozea.

Wash & Go aloe vera
Aoleu, șamponul ăsta îl urăsc cel mai mult din viața mea. Din punctul meu de vedere ar trebui interzis de pe piață. L-am cumpărat din prostie, lăsându-mă păcălită de reclamă. Și mă gândeam că dacă e cu aloe vera o să-mi hidrateze părul. Ce mai? După 2 spalari deja aveam mătreață, un păr lipsit de orice strălucire, hidratare, frumusețe, nimic bun. Nici măcar pentru pensule nu l-am folosit :))
Deci.. hate, hate, hate :)

Herbal Essences
Țineți minte perioada în care s-au lansat șampoanele Herbal Essences? O mulțime de culori și promisiuni. L-am folosit pe cel albastru, pentru hidratare.. însă l-am abandonat la scurt timp din cauza aceleiași probleme.
Cu toate astea, mi-a plăcut mult mirosul și chiar îmi hidrata părul așa în limitele bunului simț :))

Syoss Anti-mătreață

Cu Syoss a fost aceeași poveste cu reclama. De la șamponul acesta anti-mătreață eu am făcut mătreață. După cum am mai zis.. nu era așa nasoală ca la început. Cum vedeam că apare imediat acționam cu primul :)) Mă mir și eu că încă mai merge.
Nu am simțit nici că ar hidrata cine știe ce.. De la ei mi-au plăcut așa cât de cât balsamurile, pe care le-am folosit mai des. Chiar îmi plăcea aspectul pe care îl dădeau părului meu.. era mai plin de viațaă, mai strălucitor și cu un volum ok.


Orzene Beer
 Încă un șampon care nu mi-a plăcut de nicio culoare. Însă, de remarcat că nu am mai făcut mătreață :)) Șamponul ăsta nu mi-a plăcut (și nici balsamul) pentru că n-am beneficiat nici de un păr hidratat, plin de strălucire și toate astea. Deci.. NO-NO!






Head&Shoulders for her
Am înlocuit veteranul Menthol cu acesta și n-am făcut rău. La fel, nu mă aștept de la el la nimic ce ține de hidratare, însă varianta asta e mult mai ok. Are un parfum plăcut și am și volum, însă vârfurile sunt uscate ca întotdeauna. Aici, însa intervin cu balsam, masca și toate minunile. Dar imi place mult mai mult decât Menthol-ul :)




Ultimul, dar nicidecum cel din urmă :D
Yves Rocher Volumizing Shampoo
Eeei, abia acesta este șamponul pe care eu îl IU-BESC. L-am achiziționat la oferta aceea Yves Rocher în care primeai un parfum So elixir. Și nu aveam mari așteptări. Însă m-a facut să-mi schimb părerea :) 
Cu acest șampon mă bucur și de volum, și de strălucire și de hidratare. Și de un parfum plăcut, fresh. În plus, nu conține silicon.
Singurul inconvenient este că nu face prea multă spumă, așa că eu trebuie să dublez cantitatea ca să simt că face spumă și că îmi acoperă tot părul. 
Nu am început să am mătreață deloc. Deci îmi place, îmi place, îmi place place place :))


Cam asta ar fi experiența mea cu șampoanele. Scriind postarea, îmi dau seama că am sărit de multe alte șampoane, însa asta este. Dacă mă opresc din testat? Nu.. mai am multe altele de testat. Însă cele la care m-aș întoarce mereu sunt ultimele două. Mai ales ultimul :)
Voi ce ați încercat din lista mea? Ce folosiți acum? Ați ajuns la un produs pe care să-l iubiți?
Sper că ați avut răbdare să citiți tot :)

Vă pup!

You May Also Like

60 comentarii

  1. in afara de orzene si rocher le-am folosit pe toate..si am fost dezamagita de toate. ba imi lasa parul super uscat, ba imi provoaca matreata la greu..balsamul de la syos a fost super bun..samponul nu stiu daca m-a scapat de matreata sau nu pt ca foloseam si tinctura de ardei iute..acum folosesc de la garnier sampon cu menta anti matreata si balsam kallos- dezastru..matreata e tot acolo, plus ca fara balsam am parul sarma..:(( nu stiu cu ce sa ma mai spal ca sa nu mai am matreata..am folosit si sampoane medicinale si degeaba..:( pups

    RăspundețiȘtergere
  2. hmm, vad ca aproape de la toate sampoanele tu ai facut matreata. te'ai gandit ca scalpul tau ar putea fi problema si nu sampoanele? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Yoana, nici cu head & shoulders nu ti-a trecut matreata??
    pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Denisa, eu n-am incercat sa fac o postare in care sa denigrez sampoanele existente pe piata :) Nu m-am gandit ca as avea o problema cu scalpul pentru ca, dupa cum ai vazut, nu fac matreata de la toate.. asa ca eu dau vina deocamdata pe sampoane, cu tot riscul ca tu ai avea dreptate de fapt. Pana la proba contrarie imi mentin parerea :)
    Mersi ca ai trecut pe aici! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. nici :( singurul care a redus cat de cat matreata a fost cel pt barbati de la clear..am facut o pauza dar cred ca trec inapoi la el..:*

    RăspundețiȘtergere
  6. eu clear folosesc si e f bun.dar pt matreata cumpara nizoral.e scump dar extrem de bun.eu aveam probleme mari cu matreata acum cativa ani.si dupa ce am folosit nizoral nu am mai avut probleme.Acum folosesc garnier fructis,dar clear e super.

    RăspundețiȘtergere
  7. eu ma inteleg foarte bine cu sampoanele elseve. le-am incercat aproape pe toate si imi place sa le alternez: pt par vopsit, pt volum, pt stralucire etc.
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. pai daca ala iti face bine.. treci inapoi la el, ioana:)

    RăspundețiȘtergere
  9. eu clear nu cred ca am folosit, MAdlen.. cel putin nu tin minte :)) oricum, mersi de pont! deocamdata am scapat de matreata:*

    RăspundețiȘtergere
  10. Am folosit mult timp Head&Shoulders (aproape toate variantele), toate mi-au lasat parul extrem de curat si nu i-au produs vreo reactie neplacuta in afara de uscare...sau de o usoara decolorare a parului (vopseaua isi pierdea din intensitate, dar uneori chiar asta si voiam).
    Pe Garnier l-am folosit foarte putin pentru ca si mie imi facea matreata iar celelalte enumerate acolo, nu le-am incercat dar nici nu sunt curioasa.
    Daca un sampon nu-mi produce matreata si nu mi-l ingrasa, e bun! Daca reuseste sa se mentina cu mirosul ,macar 2 zile..e super bun! Dar mai rar asa ceva.
    Eu acum sunt in cautare de sampon pentru par gras

    RăspundețiȘtergere
  11. Leea, nu stiu de ce nu aleg niciodata sampoanele Elseve desi am tot fost sfatuita:) dar e urmatorul pe lista de testat :)

    RăspundețiȘtergere
  12. aceeasi senzatie o am si eu vizavi de head&shoulders, KAtyna :) eu in schimb... numai de testat sunt buna:))

    RăspundețiȘtergere
  13. Miuri,am ras copios citind postarea! Dintre toate (pentru ca si eu le-am folosit pe majoritatea) as opta tot pentru cel de la Yves Rocher, doar ca se termina prea repedeeeeee! Acesta face cat de cat spuma, dar cel cu ovaz pentru harnirea parului e pur si simplu o crema....trebuie sa pun un pumn de sampon in cap ca sa faca putina spuma! Dar nu mai conteaza, macar lasa parul moale!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mersi, aurora.. asta da compliment! :))
    asta ma deranjeaza si pe mine.. ca nu face spuma.. Dar vorba ta.. nu mai conteaza:)

    te pup si mersi c-ai trecut pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  15. Head&shoulders e cel mai varza...intr-un timp imi facea numai matreata, dar acum..:| coji adevarate,mari si urate.Si usuca tare parul de zici ca-i ars..e oribil..
    Alt sampon:Pantene...am crezut ca asta e mai stralucit,da de unde atat..imi incurca parul ghemotoace.Am zis ca mi se pare mie si nu m-am spalat cu trebuie, da deja de la a 4 a spalare,nu mi s-a mai parut.Plus ca-mi "tuflea"parul de cap:))
    Si am ajuns la dragostea mea:Elseve ZNutri Gloss..il ador.Imi face un par de zici ca-i saten..perfect,curat,lucius,zero matreata,volum acceptabil.
    Acum testez Kallos ptr volum

    RăspundețiȘtergere
  16. Ana Maria, bine ca ai ajuns la un sampon care sa te satisfaca :) Promit ca o sa incerc si eu Elseve.. si chiar pe cel care l-ai mentionat :)

    cat despre Kallos.. nu vreau sa mai aud :) eu am facut matreata rau de la el..
    te pup si mersi ca ai trecut pe aici :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Moaa...ce de sampoane urasti :)) Eu sincer acum sunt in cautarea unui sampon pentru spalari fooooarte frecvente si care sa faca parul sa scartaie dar sa nu il usuce. Parul meu se ingrasa super repede :( Ai vreo sugestie? ;;)

    RăspundețiȘtergere
  18. @Pinkie :)) si lista e mai lunga, sa stii :)
    eu ti-as recomanda pe iubirea mea de la Yves Rocher daca vrei sa scartaie.. insa nu sunt sigura de chestia cu ingrasatul parului. Cam 3 zile ma tine si pe mine. Eu oricum n-am nimic impotriva sa ma spal des pe cap :))
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  19. eu am fost foarte multumita de la elseve ala galben. pupici

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi aduc aminte ca de matreata abundenta am scapat cu Schauma pentru copii:)) si miroaea si frumos a capsunele.
    Mumtumesc pentru intampinare!trec des,dar nu las comentatii spre rusinea mea:">

    RăspundețiȘtergere
  21. Stii ce mai faceam eu atunci cand samponul imi facea putintica matreata?!ma clateam cu un picul de apa cu otet.Asta doar daca nu vre4i sa te treci iar pe cel cu sulf

    RăspundețiȘtergere
  22. ajung eu sa le incerc pe toate, Ioana :):*

    RăspundețiȘtergere
  23. @Ana Maria ce tare.. eu ma cam tem de Schauma :D
    Multumesc ca ai facut pasul azi :) Sunt sigura ca vor mai urma comentarii :P
    despre otet stiu si eu ca da chiar si stralucire dar ma tem sa nu-mi miroase parul a otet :))
    oare miroase?
    cat despre sapunul de sulf.. am avut o singura data curaj si sigur n-o sa mai am:))

    RăspundețiȘtergere
  24. pinkie: iti recomand Yes to Carrots, este un sampon foarte bland, pentru spalare zilnica. gasesti un review la mine pe blog! :)

    http://worldofleea-leea.blogspot.com/2011/01/yes-to-carrots-pentru-par.html

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu am problema parului gras, fin si fara volum. Am incercat muulte, dar inca nu mi-am gasit iubirea. :)) Sunt nevoia sa ma spal tot a doua zi pe par si cum nici n-am mult..ma mir ca n-am chelit pana acum!:)) Am Orzene, zace vreun sfert din el pe raft, il folosesc cam de 4 ori pe luna, pt ca-mi place mirosul. :)) Am Pantene Aqua Light - miroase f bn si atat. :)) Plus Gerovital sampon regenerant(parca asa e denumirea), Krauter, de la Avon mai am ceva.. Nimic nu functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
  26. Din lista ta,am folosit mult timp Garnier Fructis. Un alt sampon pe care l-am folosit de multe ori a fost L'Oreal Elseve, de diferite tipuri, pana cand nu a mai avut niciun efect asupra parului meu. Cel mai placut sampon, la care ma voi intoarce cu siguranta, a fost Phyto Brush. Absolut extraordinar! Cand am vrut sa mi-l cumpar din nou, nu l-am gasit in farmacie, asa ca am ales un Klorane cu chinina si complex de vitamine B, destul de bun.

    RăspundețiȘtergere
  27. nu e bun de nimic Pantene aqua Light? Ca mie imi cam facea cu ochiul :))

    RăspundețiȘtergere
  28. @Beauty tested am auzit si eu ca ar fi bun Klorane:)
    mersi ca ai trecut pe aici:*

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu il am pe cel pentru par gras si ma spal seara, iar in urmatoarea seara incepe sa se ingrase parul, deci cam o zi ramane curat. Eu deja sunt satula sa caut sampoane, ar fi ok sa ma spal la 2 zile daca il alea 2 zile as putea sa port parul desfcut si s fie curat, pe cand la mn a doua zi e neaparat prins ca se ingrasa ca d***. :))

    RăspundețiȘtergere
  30. Chiar deloc..eu punea cam 2 linguri la un litru jumate de apa...si eu m-am speriat prima oara ca am zis ca vai ce ma fac...daca raman cu mirosul..dar am folosit apa putin mai calda decat de obicei, si probabil i-a luat din miros.Nu am avut probleme sa "put" a acreala:))
    Iar dsp sapunul cu sulf..eu folosesc de la Ortos luat de la plafar.E natural si e bun si ptr ten.Ptr asta l-am luat prima oara.Intra pe site-ul lor si vezi ce zic dsp toate sapunurile.Poate te convingi,ca eu sunt multumita...Chiar ma apuc sa le fac review zilele astea

    RăspundețiȘtergere
  31. A da:)) mi-am adus aminte ca am mai folosit si sampun cu rozmarin si nuc..de la cosmetic plant daca nu ma insel
    Chiar ca am lasat o gramada de comentarii:))

    RăspundețiȘtergere
  32. Head&Shoulders mi-a placut muult cand era proaspat aparut pe piata. Il mai folosesc si acum, dar la fel ca tine (cand incep sa fac matreata de la alte sampone). Varianta mea preferata e Ocean Energy.

    Din lista ta, am mai folosit Garnier Fructis (nu mi-a placut), Wash&Go, Syoss, Orzene si am aceeasi parere ca si tine. :)) :*

    RăspundețiȘtergere
  33. @Alexantza imi pare rau ca nu ai gasit inca o solutie pentru problema ta :(

    RăspundețiȘtergere
  34. @Ana MAria dar mirosul sapunului de sulf? cum il mai suporti? ca eu de asta nu l-as mai folosi..

    RăspundețiȘtergere
  35. @Andreea cred ca am incercat si eu o data Ocean energy.. nu mai stiu sigur :) :*

    RăspundețiȘtergere
  36. foarte misto review-ul, chiar m-am regasit in unele descrieri facute de tine...

    RăspundețiȘtergere
  37. In ultimii 7-8 ani le-am avut pe toate din lista dar cel mai bun pt parul meu a fost samponul de la Amway. E scump, din pacate, 40 lei sticla normala sau aproape 100 la 1l dar cand pot mereu ma intorc la el :D
    Iar in ultima vreme am incercat ceva organic de la Natura Siberica insa la 2 zile mi se ingrasa parul,ceea ce inainte nu se intampla...acum sunt si eu in cautarea unui alt sampon.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  38. @YellowJade am auzit si eu ca produsele de la Amway sunt foarte bune insa sunt cam scumpe..
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  39. Chiar sunt scumpe Amway? Eu am primit un sapun, n-am stiu ca e asa valoros:))
    Imi amintesc cand eram mica ca ma spalam cu toate prostiile, nu tineam cont.Timotei,Wash&Go,Pantene,Dove si altele erau toate in capul meu. Acum insa pun mai mare accentul pe par pt ca si asa e fin si subtire.
    Am inceput sa ma spal cu Yes to Carrots care ma innebunea cu mirosul lui, mai ca nu as mai fi iesit din baie. In septembrie mi s-a terminat si m-am spalat cu Elmiplant BIO(am inteles ca nu e asa bio cm spun ei) care insa imi lasa senzatia aia de astringent si nu l-am mai folosit,plus ca era si foarte greu de pieptanat pt ca se incurca.
    Mi-am luat Wash&Go ceai verde pt par cu tendinta de ingrasare. Mi-a placut mult si asta.Dupa Revelion mi-am luat Yes to Tomatoes care e divin pt mine, citeam tot felul de review-uri cum ca ai volum de la prima utilizare si chiar asa a fost, nu-ti imagina ca a fost cine stie ce volum, dar nu mai era asa lipit de cap.
    De cateva saptamani insa se ingrasa mai repede si am folosit Wash&GO&YTT si a fost ok, acum insa am revenit la YTC.
    Cam lung comentariul, dar nu puteam scrie fara sa explic exact:)

    RăspundețiȘtergere
  40. Laura ti-am zis si in mail ca eu n-am incercat nimic de la YT dar ma faci curioasa :) :*

    RăspundețiȘtergere
  41. Era un set la 25-20 ron , nu mai retin exact in care gaseai crema,exfoliant si sampon parca. Erau in varianta small size , dar bune ca sa iti dai seama daca ti se potrivesc sau nu.
    Tu ai Jysk in CT, poate ajungi vreodata pe acolo ca am inteles ca sunt muult mai ieftine decat la Sephora. Daca ajungi, sa-mi spui ce ti-ai luat:) Te pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  42. LAura am Jysk da` n`am intrat niciodata.. acum mi`ai dat motivul perfect :) mersi mult tare:*

    RăspundețiȘtergere
  43. Yoana, nici cu head & shoulders nu ti-a trecut matreata?? 
    pup

    RăspundețiȘtergere
  44. Denisa, eu n-am incercat sa fac o postare in care sa denigrez sampoanele existente pe piata :) Nu m-am gandit ca as avea o problema cu scalpul pentru ca, dupa cum ai vazut, nu fac matreata de la toate.. asa ca eu dau vina deocamdata pe sampoane, cu tot riscul ca tu ai avea dreptate de fapt. Pana la proba contrarie imi mentin parerea :)
    Mersi ca ai trecut pe aici! :*

    RăspundețiȘtergere
  45. pai daca ala iti face bine.. treci inapoi la el, ioana:)

    RăspundețiȘtergere
  46. eu clear nu cred ca am folosit, MAdlen.. cel putin nu tin minte :)) oricum, mersi de pont! deocamdata am scapat de matreata:*

    RăspundețiȘtergere
  47. Leea, nu stiu de ce nu aleg niciodata sampoanele Elseve desi am tot fost sfatuita:) dar e urmatorul pe lista de testat :)

    RăspundețiȘtergere
  48. Mersi, aurora.. asta da compliment! :)) 
    asta ma deranjeaza si pe mine.. ca nu face spuma.. Dar vorba ta.. nu mai conteaza:)

    te pup si mersi c-ai trecut pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  49. Ana Maria, bine ca ai ajuns la un sampon care sa te satisfaca :) Promit ca o sa incerc si eu Elseve.. si chiar pe cel care l-ai mentionat :)

    cat despre Kallos.. nu vreau sa mai aud :) eu am facut matreata rau de la el.. 
    te pup si mersi ca ai trecut pe aici :)

    RăspundețiȘtergere
  50. :)) si lista e mai lunga, sa stii :)
    eu ti-as recomanda pe iubirea mea de la Yves Rocher daca vrei sa scartaie.. insa nu sunt sigura de chestia cu ingrasatul parului. Cam 3 zile ma tine si pe mine. Eu oricum n-am nimic impotriva sa ma spal des pe cap :))
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  51. ajung eu sa le incerc pe toate, Ioana :):*

    RăspundețiȘtergere
  52. ce tare.. eu ma cam tem de Schauma :D
    Multumesc ca ai facut pasul azi :) Sunt sigura ca vor mai urma comentarii :P
    despre otet stiu si eu ca da chiar si stralucire dar ma tem sa nu-mi miroase parul a otet :))
    oare miroase?
    cat despre sapunul de sulf.. am avut o singura data curaj si sigur n-o sa mai am:))

    RăspundețiȘtergere
  53. am auzit si eu ca ar fi bun Klorane:)
    mersi ca ai trecut pe aici:*

    RăspundețiȘtergere
  54. Ana MAria dar mirosul sapunului de sulf? cum il mai suporti? ca eu de asta nu l-as mai folosi..

    RăspundețiȘtergere
  55. Pentru cine are parul fin si fara volum, recomand samponul Vichy pentru volum si par subtire! Este minunat iar efectele dureaza pana la 3 zile dupa ultima spalare.
     

    RăspundețiȘtergere
  56. Yves Rocher Volumizing Shampoo e samponul meu preferat. Il folosesc de aproape 1 am si sunt multumita, nu vreau sa incerc altceva momentan. Poate revin la H&S Menthol la vara daca voi simti nevoia de scalp racorit :))

    RăspundețiȘtergere
  57. asa e si pentru mine :) Tocmai am mai terminat un flacon si trebuie sa-mi refac stocul :)

    RăspundețiȘtergere
  58. Florina Nănescu3 iunie 2015 la 20:33

    Tipurile de păr diferă de la o persoană la alta. Așadar fiecare șampon este bun, însă depinde de tipul de păr pe care îl are respectiva. Sa încercăm sa nu facem reclamă proasta producatorilor! Eu am certitudinea că șampoanele sunt testate, iar nu vândute pentru a produce efecte negative. Unchiul meu lucrează in domeniu și mi-a confirmat că șamponul care dumneavoastră vă face rău, altuia ii priește!

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM