Cum îmi întrețin părul roșcat

by - sâmbătă, aprilie 07, 2012

Probabil că știți deja că sunt roșcată de câteva luni bune. Dacă mi-ai fi zis anul trecut că eu o să am părul roșu, cu siguranță te contraziceam. Mereu mi-am zis că roșcatul nu e de mine, că nu-mi stă bine și toate alea. Ei bine, în prezent, mă simt cel mai bine roșcată. Mă definește, mă simt puțin altfel, deși nu sunt unica roșcată pe lumea asta.


Când vine vorba de păr, ador să-mi asum riscuri, chit că mă vopsesc sau mă tund. Nu-mi pare rău de nimic, iar dacă nu iese bine o dreg eu cumva, că doar sunt descurcăreață. Ei bine, am ajuns roșcată după ce m-am îndrăgostit de o anumită nuanță de la Wellaton (click pt review), plimbându-mă printre rafturile unui supermarket. Prima lună de roșcată a fost plăcută și puțin dezamăgitoare către sfârșit, când am văzut că nuanța nu-și păstrează culoarea până la capăt. Contrariată de acest lucru, am încercat să caut informații și abia apoi m-am lămurit: roșcatul e pretențios, dragă!

Astăzi încă mă vopsesc (lunar) cu nuanța Roșu Vulcanic de la Wellaton, iar pigmenții s-au instalat mai bine în părul meu, așa că spre sfârșitul lunii nu mai sunt dezamăgită de culoare. Știu că nu e tocmai ok să mă vopsesc lunar, dar părul îmi crește cu viteza luminii și nu pot suporta rădăcinile crescute, nu e sexy! Mai ales că discrepanța e destul de mare între culoarea naturală și roșul meu. Iar ideea de a-mi vopsi doar rădăcinile mie nu-mi surâde pentru că iarăși vor exista discrepanțe de culoare.

Ceea ce trebuie să știți, în primul rând, despre întreținerea părului roșu este că la duș culoarea va curge, chit că te-ai spălat încă de 15 ori pe cap de la ultima vopsire. E posibil ca cele vopsite la salon să nu se confrunte cu asta, nu știu, așa că nu e un adevăr general valabil, dar multe roșcate vopsite acasă se confruntă cu asta. În continuare o să vă prezint punctual câteva trucuri încercate de mine pentru menținerea culorii pentru mai mult timp:

  • După vopsire nu folosesc șampon decât la următoarea spălare. Mă vopsesc, aștept să treacă timpul, apoi clătesc bine, aplic masca hrănitoare care vine în cutie, clătesc iar și gata.
  • Regula de aur în timpul spălării este să nu folosim apă caldă, cu atât mai puțin fierbinte. Eu ador dușurile și băile fierbinți chiar dacă nu-s sănătoase, dar de dragul părului am renunțat la ele. Îmi spăl părul cu apă cât de rece suport. Avantajul principal este că nu mai curge atât de mult culoarea, părul va fi mai strălucitor și va părea mai sănătos. Apa fierbinte deschide cuticulele din firul de păr, rezultatul fiind aspectul acela frizzy.
  • Folosesc șampon și mască speciale pentru păr vopsit. Nu știu dacă aceste produse își fac treaba excelent, însă mă simt mai bine să știu că-s formulate special pentru păr vopsit.
  • Din când în când aplic măști cu henna incoloră. Este ideală pentru redarea strălucirii părului și pentru volum. O recomand din tot sufletul.
  • Tot la categoria măști introduc și uleiul de migdale dulci. Nu e neapărat pentru menținerea culorii, ci pentru menținerea unei condiții cât mai bune a părului. Aplic seara și dorm cu el, apoi spăl a doua zi. Părul nu se îngrașă și nici nu se curăță greu de ulei.
  • Încerc să-mi spăl părul cât mai rar cu putință. Dacă știu că nu am nicio ieșire, nu mă spăl pe cap. Nu vă imaginați că arăt ca o nespălată :)) Amân cât mai mult cu putință spălarea părului și scurgerea vopselei, însă nu ies din casă fără să-mi arate părul bine. Șamponul uscat este o bună alternativă și mai amână cu o zi spălarea părului. În plus e bine și pentru faptul că nu se îngrașă atât de repede.
  • Folosesc un spray pentru protecție termică de fiecare dată înainte să folosesc placa și foehn-ul.

Cam astea sunt trucurile pe care le folosesc eu. Un truc foarte bun ar fi și folosirea unui nuanțator când observi că s-a mai făduit culoarea, însă eu iubesc atât de mult reflexele acestei vopsele încât nu vreau să le stric cu un nuanțator aiurea, așa că mai tatonez terenul. Am mai citit și despre intensificatoare de culoare, însă nu sunt foarte informată așa că trebuie să mai cercetez.

Voi ce trucuri folosiți pentru menținerea culorii părului vopsit pentru mai mult timp?

Gânduri bune,
Miuri
PS: Dacă v-a plăcut postarea, susțineți-mă printr-un like, tweet sau +1 :) Mulțumesc!

You May Also Like

32 comentarii

  1. Madalina Zamfirache7 aprilie 2012 la 12:56

    Si eu am fost roscata vreo cativa ani, dar pana la urma am renuntat la aceasta culoare tocmai pentru ca la final de luna aratam ca bagata la o sesiune intensiva de clor si ma saturasem de el.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti sta foarte bine si te avantajeaza aceasta culoare , plus ca nu esti la fel ca toate fetele, cu toate astea eu nu sunt de acord cu vopselele din comert , zilele trecute am vazut o prietena care s-a vopsit tot roscat cu vopseaua profesionala Lakme (are multe nuante de rosu ,  este  calitativa si nu e scumpa ) si ii statea foarte bine , avand in vedere ca folosesti placa ar trebui sa iti faci doar radacinile, daca ti le faci odata la 3 saptamani nu se va mai vedea nici o discrepanta . Kisess }{

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreo sapte ani m-am vopsit cu Volcano de la Wella. Eram dependenta si nu concepeam sa folosesc altceva. De vreo trei ani, am renuntat la a ma vopsi, asa am simtit. Daca m-as mai vopsi vreodata, cred ca tot Volcano ar fi prima optiune. Oricum, voiam sa-ti spun ca arati fenomenal asa si-mi place ca parul arata foarte sanatos. 

    RăspundețiȘtergere
  4. am fost 3 ani jumate roscata...incepusem la fel ca si tine cu un rosu turbat, iar apoi am incercat sa il deschid, sa ajung la un aramiu-portocaliu, nici eu nu mai stiam. ideea e ca am trecut cam prin tot spectrul de roscat and i loved it! ma definea, ma simteam super si tot timpul eram remarcata haha.
    roscatul mi se pare deosebit de pretentios, unul dintre motivele pt care am si renuntat la el brusc si dintr-odata. mi se usca excesiv parul si am decis ca i need a break. acu sunt satena, dar nu stiu daca ma va mai tine mult :))

    RăspundețiȘtergere
  5.  Mersi mult ... si eu sunt roscata de ceva timp si am tot cochetat cu diverse vopsele de par. Foloseam Chilli de la Loncolor si iesea foarte frumoasa culoarea, dar se ducea cam repede la spalat. Acum vreau sa combin doua nuante de rosu de la doua firme diferite ... sa vad ce iese. Sfaturile tale sunt bine venite. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Miuri, sunt f curioasa de mastiel cu Henna incolora. :D De unde le iei, cu cat, cum se prepara si aplica? 

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu pot sa cred cat de bine iti sta roscata! Esti foarte norocoasa pentru ca te prinde foarte bine, insa dupa cum ai spus si tu este foarte mult de munca insa se merita atunci cand iti sta cu adevarat bine. Si cu blondul e foarte mult de munca iar cu totii stim ca nu prinde pe toata lumea insa tu esti o roscata perfecta. 

    Anca
    http://coralista-xo.blogspot.com/ 

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine, te prinde de minune!
    Mi-as dori sa pot sa-mi aplic mai des uleiuri peste noapte, dar pentru ca lucrez de la 8 le aman pentru anumite weekend-uri.

    RăspundețiȘtergere
  9. si eu sunt f curioasa de mastile cu henna incolora

    RăspundețiȘtergere
  10. eu nu m-as mai vopsi roscata nici platita...cat de greu am scapat de aceasta culoare, cand am vrut sa ma fac satena...

    RăspundețiȘtergere
  11. Ai o culoare minunata, nu pot sa nu te admir cand postezi cate o poza cu tine;;) Eu sunt blonda (vopsita:)) ), dar cel putin deocamdata nu doresc sa imi schimb culoarea:*

    RăspundețiȘtergere
  12. buna! poti face un review despre henna incolora?
    ce face, cum se foloseste, si unde o gasim/pret? :)
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. mie nu mi l-a degradat in mod deosebit. Foarte mult conteaza si cum il intretinem :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  14. Nici macar nu am auzit de vopseaua asta :) mersi de sugestie! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. :)) Sunt curioasa cat o sa mai fiu eu dependenta de nuanta asta :D Iti multumesc tare mult :*

    RăspundețiȘtergere
  16. si eu imi doresc foarte mult un aramiu portocaliu.. sper sa reusesc sa ajung la nuanta asta :)

    RăspundețiȘtergere
  17. sa-mi spui si mie de combinatie :) ador sa testez lucruri de genul asta :) cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  18. de la plafar. amesteci pudra aceea cu apa calduta si aplici pe par :) am scris ceva de ea si aici http://pardonne-moi-ce-caprice-bymiuri.blogspot.com/2011/07/experienta-mea-cu-henna-incolora.html

    RăspundețiȘtergere
  19. multumesc mult :) ai dreptate, si blondul e al naibii de pretentios..

    RăspundețiȘtergere
  20. am scris putin aici http://pardonne-moi-ce-caprice-bymiuri.blogspot.com/2011/07/experienta-mea-cu-henna-incolora.html

    RăspundețiȘtergere
  21. daa, stiu cum e. dar e bine si in weekend :)

    RăspundețiȘtergere
  22. mna, eu vreau sa ma bucur de ea si apoi vad eu ce fac. In general imi asum lucrurile pe care mi le fac :D

    RăspundețiȘtergere
  23. am scris despre ea aici http://pardonne-moi-ce-caprice-bymiuri.blogspot.com/2011/07/experienta-mea-cu-henna-incolora.html

    se gaseste la plafar, 12 lei cutia :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Si doar m-am uitat in arhiva.. Mi-au cam fugit ochii.. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  25. eu nu m-as mai vopsi roscata nici platita...cat de greu am scapat de aceasta culoare, cand am vrut sa ma fac satena...

    RăspundețiȘtergere
  26. buna a-si vrea sa stiu si eu cum ai reusit sa il faci atat de rosu. Eu sun vopsita un mahon amestecat cu un rubiniu si mi se pare prea inchis a-si vrea sa il deschid cu ink 2 nuante. ast rasp tau

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna, Alina! eu am vopsit direct pe par deschis la culoare.. deci asa nu stiu daca ar prinde. teoretic ar trebui sa-l decolorezi putin ca sa poata prinde atat de rosu. la mine a fost un ciocolatiu deschis la inceput, apoi am vopsit peste parul natural care imi crestea. parul meu natural este saten inchis si prinde bine

    RăspundețiȘtergere
  28. problema mea ar fi urmatoarea,merge culoarea asta ptr un ten mediu? unii zic ca am tenul mediu,altii creol..

    RăspundețiȘtergere
  29. eu zic ca merge chiar mai bine. M-am bronzat un pic vara asta si parca imi sta si mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  30. eu am pistrui pot sa ma vopsesc cu aceasta culoare????

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna, imi place foarte mult culoarea ta. :X Cand te-ai vopsit prima data pe parul natural nu ti-a iesit chiar atat de rosu nu? n-ai o poza cu tine vopsita prima data? vreau si eu dar am unele retineri cu toate ca imi place foarte mult. Tie iti sta super bine!

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM