Tutorial: Cum folosesc vopseaua spumă permanentă Wellaton

by - joi, aprilie 12, 2012

Hey,

Dat fiind faptul că review-ul despre vopseaua spumă Wellaton este cea mai citită postare și că încă primesc întrebări despre cum se folosește această vopsea, m-am hotărât să fac acest mic tutorial în imagini. Nu insinuez că nu știți să citiți indicațiile de pe cutie. Acest tutorial este destinat persoanelor care nu au luat încă în calcul acest tip de vopsea sau sunt curioase dar nu știu cum funcționează.

Înainte de asta o să vă spun câteva avantaje ale utilizării vopselei spumă. Țin să menționez totuși că Wellaton e singura vopsea spumă pe care am folosit-o, așa că nu știu cum funcționează celelalte existente pe piață. Eu am devenit fana vopselei spumă pentru că nu mai sunt dependentă de o a doua persoană care să mă vopsească. Mă vopsesc bine singură singurică, așa că de cele mai multe ori realizez operațiunea pe la miezul nopții :)) O altă parte bună a vopselei spumă este că e spornică. Când aveam părul lung îmi trebuiau 2 cutii de vopsea normală ca să acopăr tot părul, dar în cazul vopselei spumă îmi ajungea o singură cutie și chiar îmi mai rămânea. Despre fire albe nu pot vorbi că nu am, nu pot vorbi despre rezistența vopselei spumă în comparație cu alta pentru că mi-am ales o nuanță pretențioasă care curge și dacă e în varianta normală. Dar dacă a testat cineva să lase un comentariu. Nu recomand această vopsea celor cu scalp sensibil! Eu simt un mic disconfort în timpul aplicării și cred că pentru cineva cu scalp sensibil ar fi chiar supărător.

*La final veți avea parte și de poze before-after

Eu aplic vopseaua pe păr nespălat de 2 zile, însă nu e o regulă. Varianta asta e mai bună pentru scalpul nostru, uleiurile secretate de el protejându-l. Luați un tricou numai bun de pătat și treceți la treabă!


O cutie de vopsea conține: un tub de colorant, un flacon cu fluid revelator, un tub cu ser hidratant, mănuși latex și nu-știu-cum-să-i-spun dopului mov.
Înainte de aplicarea pe păr, aplicați o cremă grasă pe urechi și frunte, altfel o să regretați puțin. Vopseaua pătează, dar se duce (în special nuanța asta, nu știu de celelalte).


Torn conținutul flaconului 1 în flaconul 2, apoi agit bine sticluța pentru câteva secunde, până observ că se face o spumă (aici am folosit doar jumătate din cantitați, pentru că am părul mai scurt).


Apoi pun capacul mov în locul celui simplu, îmi pun mănușile de latex și trec la treabă.



Torn o cantitate medie în palmă și apoi o aplic pe păr ca și cum aș șampona. Eu încep mai întâi cu rădăcinile și continui cu restul. Masez bine-bine ca să mă asigur că am aplicat pe toată suprafață părului vopseaua. E super simplu! Stau 30 de minute cu vopseaua în păr. Dacă sunteți la prima vopsire, stați 40. Apoi clătesc bine părul cu apă călduță spre rece și nu folosesc deloc șampon. Se zice că rezistă mai mult culoarea dacă nu aplicăm șampon prima dată, așa că mă conformez.


Înainte de pozele before-after fac o precizare: mă vopsesc la fix o lună de la ultima vopsire. Dacă nu m-aș cunoaște aș zice că a trecut o lună jumate dar nu e așa.

before

after


Bineînțeles că pielea capului mi-e portocalie, dar la următoarea spălare se duce așa că nu-mi fac probleme. Dacă trebuie să ies din casa a doua zi, îmbib o dischetă de bumbac cu loțiune tonică și șterg doar unde am cărarea.

Asta este tot. Reflexele sunt demențiale, culoarea este vibrantă și superbă! Apropo, dacă doriți să aflați mai multe despre părul meu și ce mai folosesc pentru el, dați click pe gagica roșcată din partea dreaptă sus și veți vedea toate postările din această categorie.
Prețul vopselei variază între 22-24 de lei, cel mai ieftin am găsit în Auchan. Pe DM nu-i pun la socoteală, că la ei o vopsea e 37 de lei!! Șocant!

Voi folosiți vopsea spumă? Vă place mai mult decât cea cremă sau nu?

Gânduri bune,
Miuri
PS: Dacă v-a plăcut postarea, susțineți-mă printr-un like, tweet sau +1 :) Mulțumesc!

You May Also Like

55 comentarii

  1. Ce culoare frumoasa! Te prinde super bine si pare atat de usor de vopsit.. :D :*

    RăspundețiȘtergere
  2.  ce frumoasa e culoarea! prima oara cand te-ai vopsit roscat nu te-ai decolorat, nu? daca n-as fi vopsita negru-albastrui m-as face si eu la fel, desi cred ca as arata cam ciudat pt ca am sprancenele negre-negre:))

    si ca sa raspund la intrebarea ta, da, de vreo 3 vopsiri ma fac cu vopsea spuma dar de la palette. e chiar foarte buna, nu iese mai deloc din par. cand ma faceam cu cea crema, la 2-3 sapt max era stearsa rau culoarea la orice vopsea foloseam. asta are si luciu foarte puternic, nu imi afecteaza parul, spre deosebire de cea crema tot de la palette care e naspa rau, arde parul. insa la urmatoarea vopsire cred  ca o sa incerc si wellaton sa vad care e mai buna:)

    foarte interesanta postarea!

    RăspundețiȘtergere
  3. super! o sa incerc si eu wellaton tot nuanta asta. eu ma distram cu Londa pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Super! voi incerca si eu Wellaton tot nuanta asta. Eu ma distram cu Londa pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  5. Culoarea e superba, nu te-as vedea cu o alta culoare.
    O sa incerc si eu wellatonul si sper sa fie mai buna ca cea de la Palette ca aia mi-a distrus parull :( mi l-a ars si l-a uscat in ultimul hal :*

    Iti sta foarte bine asa :*

    RăspundețiȘtergere
  6. super [:X] si eu tot spuma folosesc, dar Palette...La inceput foloseam vopseaua normala Wellaton si nu prea mi-a placut cum a prins la mine [:-s] dar o sa vad, poate data viitoare o incerc p'asta [:D]

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumoasa e culoarea :X m-as mai face si eu roscata dar prea am socat multa lume data trecuta:))))

    RăspundețiȘtergere
  8. si eu ma vopsesc roscata,dar la salon...nu am curaj inca sa ma fac singura acasa...desi culoarea ta e foarte frumoasa,poate o sa o incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Tre sa incerc si eu acest tip de vopsea. Cred ca principalul avantaj ar fi ca m-as putea vopsi singura si nu as mai depinde de nimeni. Cred ca e momentul sa imi schimb si eu putin culoarea:D

    RăspundețiȘtergere
  10. Diana (aka boonDY)13 aprilie 2012 la 00:42

    Ce draguuut! Si eu m-am vopsit azi. :D Numai ca nu mi-au iesit bine pozele de "dupa". Dar le refac la lumina naturala si sper sa iasa de-o postare. :) 
    N-am incercat nicio vopsea spuma pana acum, mai nou merg pe coverline (de vreo 2-3 ture) si imi place!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pare usor de folosit...dar cand esti cu adevarat neindemanatic :))) ..mai bine ma las pe mana profesionistilor :P

    RăspundețiȘtergere
  12. sti cum ma vopsesc eu? ii spun mamei mele cum vreau sa ma vopsesc, ea ii spune surorii mele care e hair stylist si cand ma duc in vizita sora mea are vopseaua cumparata si surpriza pregatita...de restul se ocupa ea...Pe mine m-a pus o data o verisoara sa o vopsesc...i-am spus ca nu ma pricep, adr nu m-a crezut, asa ca i-am turnat-o toata in cap si i-am frecat parul ca pe rufe...:)) ce a mai plans, dar a avut noroc ca i-a iesit bine :))

    RăspundețiȘtergere
  13. nu raman suvite neacoperite, fara perie? imi place culoarea :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Ti-a iesit o culoare foarte frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  15. ma bate gandul sa folosesc !

    RăspundețiȘtergere
  16. Incearca sa te stergi de vopsea cu scrum de tigara.pe un disc de decmachiat putin inmuiat in apa imbibi cu scrumul.si stergi.Functioneaza !

    RăspundețiȘtergere
  17. Am folosit vopsea spuma Wella, si tin sa spun ca este o porcarie. Miroase ingrozitor, spuma e mai mult lichid , pateaza ca naiba iar cuoarea lasa de dorit. eu mi-am luat un ciocolatiu deschis si am iesit negru visiniu in cap, ca s anu mai vb defaptul ca am ustura pielea ingrozitor. e o porcarie Inainte am folosit perfect mosuse de la schwarzkopf, nu e fost nici accea extrardinara dar macar culoarea era excat ceea ce arata pe cutine , spumaera spuma si nu lichid, nu m-a usturat pielea si petele s-au sters imediat....din pacate di culoarea s-a dus a fel de rpd :)))))

    RăspundețiȘtergere
  18. eu am folosit wellaton.spuma a fost eract spuma.si cand o puneam in cap exact cu forma care o scotea tubul ramanea acolo si nu curgea deci m-am patat doar pe urechi si gat..prosopul e fost curat.culoarea rosie a iesit mai intensa ce-i drept dar este frumoasa.acum sa vad cat o sa dureze culoarea:).a da si serul acela e super tare.mie mi-a placut vopseaua data viitoare voi folosi syos.ce spuneti?

    RăspundețiȘtergere
  19. chiar e usor! Dar cel mai fain e ca ma vopsesc singura singurica :D

    RăspundețiȘtergere
  20. nu m-am decolorat.. aveam un aramiu in par si prinde foarte bine pe parul meu natural care e un saten inchis.

    Pff, am fost vopsita si eu negru albastrui, am scapat cu greu si cu rabdare :) Incearc-o si tu sa vezi care iti place mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
  21. ma bucur ca te-am convins sa o incerci :)

    RăspundețiȘtergere
  22. asa zic si eu dar cine stie ce-mi mai trece prin cap :D

    RăspundețiȘtergere
  23. n-am incercat niciodata varianta normala Wellaton, dar mi-e prea bine cu asta ca sa mai incerc varianta crema :)

    RăspundețiȘtergere
  24. :)) tu esti frumoasa oricum dar nu vrei sa recunosti :)

    RăspundețiȘtergere
  25. pff, finantele nu-mi permit sa ma duc lunar la salon, asa ca ce fac acasa imi merge bine :)

    RăspundețiȘtergere
  26. pentru mine e cea mai tare chestie :)

    RăspundețiȘtergere
  27. hmmm, eu nu stiu de coverline nimic..

    RăspundețiȘtergere
  28. crede-ma, e facuta pentru neindemanatici :))

    RăspundețiȘtergere
  29. pfff, asa as vrea si eu!! :)) dar n-am atata noroc ca tine :d

    cat despre verisoara, pun pariu ca nu-i mai trebuie s-o vopsesti :))

    RăspundețiȘtergere
  30. multumesc, e chiar foarte frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  31. multumesc de pont! Problema e ca nu sunt fumatoare.. pana fac eu rost de scrum de tigara ma descurc si cu altele :))

    RăspundețiȘtergere
  32. na, imi pare rau pt tine. Totusi, daca n-a iesit spuma inseamna ca n-ai respectat indicatiile intocmai :)

    RăspundețiȘtergere
  33. prima data o sa se duca mai repede, dar la urmatoarele vopsiri pigmentul se instaleaza bine in par si n-o sa se mai duca :) Eu nu am folosit Syoss si nici nu voi folosi pentru ca am citit mai mult pareri rele despre ea :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  34. E bunicica ! Eu din saten mediu am reusit sa imi deschid culoarea cu vreo 2 -3 tonuri folosind blondul deschis nr 9/1 si sunt multumita.

    RăspundețiȘtergere
  35. Mie imi e tare frica ca nu o sa prinda si nu o sa iasa culoarea asa frumoasa ca la tine :| Marti ma duc la salon sa ma fac iar apoi cred ca o sa incerc si eu varianta asta. 

    RăspundețiȘtergere
  36. te rog mult sa imi raspunzi la intrebare . vopseaua avea test sa vezi daca esti alergic , a si ai ideie daca te vopsesti cum poti sa scap de ia din par de tot mersi mult si ai un blog dragut tare tare

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna Bianca! Nu stiu la ce fel de test te referi. In principiu, pregatesti un pic de amestec si dai pe piele cu o seara inainte sa vezi daca ai vreo problema. Eu niciodata n-am facut testul asta, recunosc. Daca te vopsesti pentru prima data, o sa se duca mai rapid din par. O practica des intalnita e sa-ti speli parul cu apa fierbinte insa eu nu recomand pt ca ti-l deshidrateaza. Sau am mai auzit ca se poate folosi si sampon antimatreata pentru ca e mai dur. Pentru a scapa total de o culoare faci decapaj sau folosesti o vopsea Color B4 care practic iti aduce parul la starea care era inainte de vopsire insa trebuie s-o comanzi de pe net :) Multumesc pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  38. buna am si eu intrebare daca puteti sa ma ajutati eu sunt un saten deschis daca ma vopsesc aceeasta culoare mia esi :) .Chiar este frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  39. buna! Iti iese cu siguranta s iti va iesi frumos :)

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna am si eu o intrebare.. eu am culoarea parului in momentul de fata un portocaliu spre roscat..crezi ca mi-ar putea iesi ciocolatiu?

    RăspundețiȘtergere
  41. Eu zic ca da. Numai ca s-ar putea sa-ti ramana ceva reflexe roscate prin par..

    RăspundețiȘtergere
  42. ai idee daca pe un saten inchis iese ?

    RăspundețiȘtergere
  43. iese, dar putin mai inchis. depinde daca e natural parul sau vopsit

    RăspundețiȘtergere
  44. Innocent Demon26 mai 2013 la 14:01

    Piei ispita ! :)) Doamne ce greu e sa ma abtin de la vopsea cand iti vad parul :x , e genial !

    RăspundețiȘtergere
  45. M-am vopsit la salon un mahon-roscat acum 2 luni si nu prea sunt multumita de culoare...pt ca o vreau mai deschisa :)) Culoarea naturala a parului meu e saten inchis si vreau sa te intreb: inainte sa te vopsesti cu vopseaua spuma te-ai decolorat ca sa iti iasa culoarea asa intensa? si inca o intrebare( sper ca nu te-am stresat :)) ) : eu am parul lung cam pana la jumatatea spatelui...sa cumpar 2 cutii de vopsea spuma? Multumesc mult si te pup!

    RăspundețiȘtergere
  46. nu, nu m-am decolorat. Culoarea e foarte vibranta si prinde repede pe parul natural, chiar daca e inchis. Eu aveam parul lung tot pana la jumatatea spatelui si mi-a ajuns o cutie, dar depinde si de cat de des e parul.Ai putea lua doua, iar pe a doua s-o deschizi in caz ca nu-ti ajunge. Daca iti ajunge doar una, o pastrezi pe cealalta pentru luna urmatoare :P cu drag si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  47. Iuiiii m`as vopsi si eu asa da is bruneta si nu cred ca ar prinde :(

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna.as vrea sa stiu ce oxidant are vopseaua?eu sunt un visiniu inchis.nu stiu daca imi va iesi

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM