Un sfat pe zi si soarele nu te va praji!

by - marți, iunie 07, 2011

Buna fetelor!

Scuzati-mi incercarea de a inventa un proverb dar chiar nu m-am putut abtine! Sunt foarte incantata de campania demarata de Iwostin cu privire la constientizarea asupra necesitatii folosirii protectiei solare. Cum puteam sa nu ma alatur si eu campaniei? M-am mutat de aproape un an in Constanta (in interes studentesc), iar avantajul perfect era, bineinteles, marea si soarele! Dar pe langa toate acestea, frustrarea mea in legatura cu prima zi de plaja a fost un factor hotarator in promovarea acestei campanii.
Sunt sigura ca ati citit deja pe celelalte bloguri despre campanie, insa eu nu voi repeta aceleasi cuvinte pentru a nu deveni redundanta. Oricum, eu am inceput cu o zi mai tarziu, lucru deja specific mie.. mereu dau de probleme :D

Despre ce vreau sa va vorbesc astazi?


Astazi voi vorbi despre necesitatea unei creme cu protectie solara, pe scurt SPF. Dar mai intai vreau sa fac trimitere catre un articol in care puteti citi riscurile la care va expuneti daca nu va protejati -> aici
Well, sunt perfect de acord cu afirmatia ca omul din greseli invata. Asa am facut si eu. Si asa fac mereu. Dupa prima plaja in care mi-am dat seama ca un SPF 15 era aproape inutil dar nu de tot, am luat masuri:


  • crema cu protectie mai mare, am ales 30
  • nu mai fac plaja in orele alea interzise 
  • folosesc crema cu SPF de fiecare data cand ies din casa

Norocul meu a fost totusi ca prima plaja a decurs corect din punct de vedere al orelor la care ar trebui sa ne expunem. E clar, in ultimii ani, soarele arde foarte tare, iar daca tu nu vrei sa plangi nopti la rand din cauza arsurilor solare, daca nu vrei sa te oftici ca ti se duce un rand de piele si iti raman pete, daca nu vrei sa-ti apara pistrui pe corp, si mai ales, daca nu vrei sa te alegi cu cancer de piele.. ei bine, IA MASURI!! Da, poti gandi ca tie nu ti se poate intampla asa ceva.. suntem setati in felul asta.. insa, toate bolile, toate epidemiile si virusurile care devin tot mai multe pe an ce trece va mai mira? Pe mine nu.. Si nu poti sa ai pretentia ca ai grija de tine, esti feminina, esti "in trend" dar nu folosesti o crema cu protectie solara pentru a preveni aparitia problemelor aferente.

Deci, daca pretinzi ca tu esti o tipa care are grija de ea dar nu foloseste protectie solara, nu te cred! In plus, tot tu esti cea care ar trebui sa aiba grija si de cei dragi tie. 
Desigur, au aparut si voci care pretind ca protectia solara este de fapt un moft, inca o idee de marketing a celor care incearca sa ne fure banii. Pentru cei care inca mai cred asa ceva, va recomand articolul postat de tiza mea Mirela pe blogul sau. La sfarsitul articolului mentionat veti gasi si un filmulet interesant!

Cam atat pentru azi! In ultima zi o sa va dau si un pont de ingrijire a pielii expuse excesiv la soare. Urmeaza sa primesc 3 produse Iwostin din gama Solecrin pentru testare. Bineinteles ca le voi testa si va voi spune cum se comporta pe pielea si tenul meu.

Voi ce parere aveti despre cremele cu SPF? Le considerati un must sau un moft?

Va pup!

You May Also Like

11 comentarii

  1. Dupa ce am tot citit despre cancerul de piele, pentru aceasta campanie..numai moft nu mi se pare! Deci cu soarele nu ne jucam :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu cred ca sunt nici must, nici moft. Pur si simplu le folosesti daca vrei sa ai grija de pielea ta sau la nevoie. Eu in ultima vreme cum am tot stat in depresie (a se citi in casa), nu cred ca am mare nevoie de cremele astea. Dar na, sunt un un caz unic :)) (sper) Nu-i poti impune cuiva sa le foloseasca sau sa o privesti altfel pentru ca nu le foloseste, e ok sa prezinti cum sta treaba. Bun sfat.

    RăspundețiȘtergere
  3. in niciun caz nu ne mai jucam.. mai ales ca acum avem din plin cu ce ne proteja.. nu mai avem scuza :) mersi ca ai trecut pe aici! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. in casa nici eu nu ma dau cu crema cu protectie solara :)) ar fi culmea :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. SPF-ul reprezinta un plus de siguranta, grija pentru pielea si viata noastra. De exemplu unii spun ca folosirea celor de 50+ duc la blocarea sintetizarii vitaminei D in organism, eu nu stiu pe cine sa cred, insa las dimineata pielea libera pentru vitamina D apoi folosesc protectie.. incerc sa impac si varza si capra.. sa gasesc un echilibru !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai fost nominalizata ;))
    http://federova.blogspot.com/2011/06/best-blog-award-blogger-luxury-award.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Of eu niciodata nu am grija destul de pielea mea cand este vorba de soare.Anul acesta clar trebuie sa stau cu mai multe creme dupa mine:P

    RăspundețiȘtergere
  8. hmm.. eu nu am auzit de asta ceva :) vai, mie mi-e asa lene sa merg dimineata la plaja... 

    RăspundețiȘtergere
  9. asa sa faci.. ca sa nu te alegi cu pistrui!! :) :*

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM