Cristalul de potasiu sau piatra de alaun

by - miercuri, august 31, 2011

Despre cristalul de potasiu am auzit prima dată de la mama, care era foarte încântată de el. Auzind despre beneficiile sale, eu m-am arătat puțin susceptibilă, așa că atunci când l-am primit de la mama, a rămas abandonat într-un sertar. 
Colindând pe net, am citit păreri bune despre acest produs și m-am decis să-i dau o șansă. Postarea de astăzi nu va cuprinde un review pentru că încă este în faza de testare, va cuprinde câteva detalii legate de beneficiile sale și despre problemele cu transpirația.

Până anul trecut nu credeam în ideea de a avea probleme cu transpirația din cauze emoționale. Până anul trecut, de fapt, nici nu am avut probleme notabile cu transpirația. Eram și eu ca tot omul. Trecând prin emoțiile licenței, admiterii și toate alea, ceva s-a schimbat, în sensul că transpir mult mai mult și chiar am experimentat senzația de transpirație rece în momente emoționale puternice. 

Din acest motiv, am evitat să fac review-uri antiperspirantelor pe care le folosesc. Desigur, o vizită la medic ar fi eficientă, dar mi-am zis că asta e ultima încercare. Dacă nu merge, atunci mă duc la medic.
Am citit că aceste cristale sunt foarte căutate vara de turiștii care merg în Italia, așa că am putut afla mai multe despre beneficii pe un site italian. O să vă redau câteva din beneficii traduse cu google translate  :))

  • Cristalul de potasiu este un agent natural antibacterian
  • elimină mirosul și transpirația
  • este hipoalergenic și este potrivit pentru toate tipurile de piele
  • este inodor și nu lasă urme pe piele
  • vindecă pielea în cazul unor tăieturi minore (știu asta și de la mama)
  • este un produs ecologic (sursa)

Eu îl testez deja de câteva zile și am o părere bună despre el, însă nu sunt complet convinsă. Vedem, mai testăm :) Îmi place ideea că e natural, deși nu am nicio hârtiuță cu ingredientele sale. A venit ambalat într-o pungă de plastic și am înțeles că așa se găsesc în general. Probabil ideea că e un mineral induce senzația că nu mai are și alte ingrediente?  Nu știu, dar încerc să mă mai informez.. Cert e că multe persoane sunt extrem de mulțumite de el.
Așa arată al meu:


Voi ați încercat cristalul de potasiu? Ce părere aveți de el? De ingrediente îmi puteți spune ceva?
Vă pup!

You May Also Like

32 comentarii

  1. Nu am auzit pana acuma de cristalul de potasiu. Chiar este interesant :-? Dar de unde l-ai luat? Abia astept un review complet asupra lui :D

    RăspundețiȘtergere
  2. mi l-a trimis mama din Italia.. de fapt a aprovizionat fiecare  membru al familiei cu el :)) am inteles ca s-ar gasi si pe site-uri romanesti, dar sincer nu ma pricep.. O sa fac review :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am auzit de piatra de alaun. Nu stiam ca se numeste si cristal de potasiu. De abia astept reviewul tau pentru ca nu am citit nici unul in legatura cu ea/el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna!
    Si eu am scris despre acest cristal/ piatra de alaun. http://roxanacsile.blogspot.com/2011/07/review-deodorant-natural-crystal-fresh.html
    Am reusit in timp sa mi conving si mama si sora sa l foloseasca. Ideea e ca nu multa lume intelege cat de important e sa folosesti ceva cat mai natural ca si deodorant, care nici sa nu ti inhibe transpiratia. Sunt sigura ca iti va placea foarte mult si in continuare!  Eu il am deja de prin mai si am consumat foarte putin din el. Pentru mine a fost cea mai buna investitie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Suna interesant :) Am mai citit pe net de el dar nu am auzit sa fi folosit cineva... Sa revii cu detalii pls ca sunt foarte curioasa daca e eficient :D Pana atunci ma documentez si eu de unde se poate procura :D Sau ai vreo idee de unde l-a luat mama ta din Italia? Adica din ce magazin? Ca voi pleca si eu in vizita in lunile urmatoare :D

    RăspundețiȘtergere
  6. cateva intrebari puerile...
    cum il folosesti?
    e o piatra pur si simplu?
    nu se consuma in veci?
    am intrat si la Roxana si al ei arata ca un deodorant

    RăspundețiȘtergere
  7. uat iz dis? O_o need more details :D:))

    RăspundețiȘtergere
  8. nici eu nu stiam.. am gasit pe net :) o sa-i fac review :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. am citit :) al tau e mai fain ca e ca un stick :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Yry scuza-ma daca nu am scris in postare... voiam sa las detaliile pentru review :) E un cristal. Il umezesti si te dai cu el la subrat ca si cum ar fi un antiperspirant stick. Se consuma.. cica ar tine cam 1 an de zile.. asta nu stiu. Ea l-a cumparat asa. Mama asa le-a trimis pe asta. A zis ca asa se gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  11. inlocuieste cu succes un antiperspirant. Doar ca e natural. Il umezesti si il folosesti asemenea unui antiperspirant. te pup

    RăspundețiȘtergere
  12. sarumana...ce chestie :D

    RăspundețiȘtergere
  13. am citit si eu pe natural shop pana al urma... si-mi face cu ochiu sa-l testez mai ales ca sunt magazine aproape de mine de unde sa-l iau.... intai sa termin ce am in materie de anti-perspirante si apoi imi fac curaj :)
    ms

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu am auzit de el si abia astept sa il incerc...

    RăspundețiȘtergere
  15. PreciousBoutique31 august 2011 la 20:43

    Astept sa vad dupa ceva timp sa imi spui cum se comporta si il cumpar si eu.Ma incanta ideea de natural si sper sa il gasesc si pe la noi.Te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  16. eu asa stiam ca am scris un comentariu aici,dar nu il vad :|
    en fin.. spuneam ca sunt curioasa ce efecte are la tine :D sa mai scrii despre el ,daca te rog. nu stii de unde l-a luat mama ta din italia?

    RăspundețiȘtergere
  17. Laura cu siguranta nu am primit niciun comentariu de la tine :) o sa scriu despre el. Sincer, nu stiu de unde l-a cumparat. O sa o intreb cand mai vorbesc cu ea :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  18. da.. pe cine nu incanta ideea de natural? :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Se mai gaseste in comert si in unele farmacii sub forma de creion hemostatic - mult mai subtire decat bulgarasul tau (imi place cum arata). Substanta activa se numeste sulfat dublu de potasiu si aluminiu sau popular - cum ai scris tu. Inainte vreme era de nelipsit in frizerii cand se folosea briciul - in prezent este interzis (prin norme sanitare). Am vazut odata la sot: daca se taia il umezea putin si aplica pe taietura. Avea un dezavantaj - se faramita destul de usor.

    Nu stiam ca se foloseste si ca antiperspirant. Interesanta postare! Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc pentru comentariu, Ema :)
    Stiu si eu de la mama ca daca ai taieturi superficiale dai cu piatra asta si se vindeca mai repede. Al meu vad ca nu se faramiteaza deocamdata.. are taieturi din alea cum au bomboanele sticloase daca intelegi :) Poate cu timpul o sa se faramiteze.. nu stiu.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Chiar interesant, nu am mai auzit de asa ceva. Ma documentez si cred ca imi cumpar si eu unul, sper doar sa gasesc undeva.

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  22. Se gaseste pe zenit.ro la 45lei.Ma tenteaza sa-l incerc http://www.zenit.ro/produse/347-piatra-naturala-de-alaun.html

    RăspundețiȘtergere
  23. Probabil am uitat sa dau "post" :)))
    Daca nu te deranjez , chiar te-as ruga sa intrebi ca urmeaza sa plec si eu acolo si sa stiu pe unde sa caut :P

    RăspundețiȘtergere
  24. Hmm si eu o duc cam rau cu transpiratia.. cum se foloseste? 

    RăspundețiȘtergere
  25. il umezesti cu apa si apoi te dai cu el la subrat ca si cu un antiperspirant normal :)

    RăspundețiȘtergere
  26. eu il folosesc de mai bine de 1 an si nu s-a consumat. cred ca imi va ajunge inca vreo 6 luni. e cat de cat eficient, dar iarna nu imi tine asa bine pt ca transpir f mult sub hainele groase (chiar mai mult ca vara) si pielea nu respira si trebuie sa folosesc ceva mai puternic. in rest isi face treaba acceptabil .  recomand
    l`am ales pt ca e natural 100% si ca antiperspirantele din comert cu aluminiu au legatura cu breast cancer.

    RăspundețiȘtergere
  27. Aluanul este o sare dubla de potasiu si aluminiu si ca orice antiperspirant pe baza de aluminiu este periculos pentru riscul aparitiei nodulilor la sani (la barbati in egala masura ca la femei).
    Formula chimica este KAl(SO4)2x12H2O

    RăspundețiȘtergere
  28. Alaunul este o sare dubla de potasiu si aluminiu si este la fel de periculos ca orice alt antiperspirant pe baza de aluminiu

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM