Sfaturile mele pentru un ten frumos

by - joi, septembrie 29, 2011

Hey,

Postarea de astăzi vrea să nu fie una generală, ci una din proprie experiență. De-a lungul timpului m-am transformat într-un fin observator al recțiilor tenului meu, astfel că atunci când fac o boacănă știu cum urmează să arăt a doua zi :)) În felul acesta, am învățat cum să tratez problemele tenului atunci când apar și, mai ales, cum să le previn.

  • În primul rând, acordă-i o atenție specială tenului tău. Așa cum petreci 30 de minute în fața oglinzii pentru a te machia dimineața, acordă-i aceeași atenție și când te demachiezi. Nu considera că dacă ai folosit pur și simplu un demachiant ai rezolvat problema. Formează-ți propriul ritual al demachierii, al exfolierii, al hidratării. După ce mă demachiez, îmi spăl tenul cu o spumă de curățare, sau îl exfoliez (de 2 ori pe săptămână), apoi îl hidratez cu o cremă adaptată nevoilor mele.
  • Bea multă apă! Știu că sună a clișeu. Nici eu nu sunt o mare iubitoare de apă, însă zi de zi mă oblig să beau cât mai multă. Credeți-mă, rezultatele se văd cam în două săptămâni, în sensul că tenul e mai luminos, nu mai are tendințe acneice și e mult mai hidratat.
  • Ai grijă la ce mănânci! Am observat că în perioadele în care am evitat mâncărurile nesănătoase, tenul meu a arătat mult mai bine. De altfel, observă ce nu-i place tenului tău și ia măsuri! Al meu nu suportă dulciurile, lucru dureros, nu? :)) De asemenea, consumă cât mai multe fructe și legume cu putință. Consumă măcar fructele și legumele preferate dacă nu ești adepta regimului vegetarian. Eu prefer vara pepenele roșu și strugurii, iar în anotimpurile reci citricele.
  • Ca fiecare femeie, ai o perioadă în care nu poți ține sub control schimbările tenului tău. Ia măsuri! Tratează-l cu ce știi că este eficient pentru tenul tău. De exemplu, pentru mine funcționează de fiecare dată Effaclar Duo sau Crema antiimperfecțiuni de la Gerovital. Cele 2 mă scot din impas de fiecare dată.
  • Ultimul sfat se referă la ideea principală de mai sus: acordă-i atenție tenului tău, observă-l și tratează-l în funcție de nevoile sale. Cel mai ușor e să bei apă, așa că obligă-te! Pentru că așa fac și eu.

Cam astea sunt sfaturile mele! Nu e nici o noutate în domeniu. Vreau doar să vă arăt că tenul vostru știe să vă mulțumească, dacă știți cum să vă purtați cu el :)
Voi ce trucuri aveți? 

Gânduri bune,
Miuri

You May Also Like

31 comentarii

  1. Apa a devenit un must  si pentru mine:))  si functioneaza destul de bine:) kisses

    RăspundețiȘtergere
  2. Momentan tenul meu e varza , nu stiu de ce.. :-?? 
    Si eu beau apa , ma demachiez , imi spal bine fata .. :D Nu ma exfoliez prea des :( ce folosesti pt asta? 
    pup :*

    RăspundețiȘtergere
  3. e cea mai simpla chestie pe care o putem face pentru tenul nostru :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu-mi exfoliez tenul cu produse din comert :) Ma exfoliez cu zahar sau malai :) functioneaza de minune! :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu beau 2-3 litri de apa pe zi.De placere! In orice caz nu musai apa,lichide.Daca mai pun la socoteala si ciorbele/supele,ajung la 3litri lejer pe zi :)  Asa ca afirmatia ta e putin cam ... neadecvata! De hidratat da,ai tenul hidratat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Andreea pentru comentariu :) Daca ai observat, eu am spus ca totul e din propria experienta. Pentru mine ciorbele nu sunt aceleasi cu apa. Dar asta e pur si simplu parerea mea :) 

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe mine ma ajuta foarte mult Brevoxyl-ul desi in primele zile cand l-am folosit nu m-am dat cu crema hidratanta dupa si mi-a uscat unele portiuni ale fetei. Tenul meu arata bine atata timp cat nu pun mainele pe el :)) Mai am colegi de clasa care ma iau de obrajori si-mi vine sa tip cand stiu ca a doua zi e posibil sa  ma trezesc cu niste monstruleti :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu ma refeream la strict lichide. De aceea am bagat in aceeasi "oala" supele si ciorbele. Evident e experienta ta,dar la mine nu se aplica faza cu multa apa.Te pup si sper ca nu te ai suparat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si evident ciorba sau supa = apa pura. Eu ma refeream la lichide. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nici eu nu prea beau ,dar chiar in momentul in care citeam ce ai scris beam apa. De mult n-am mai baut un pahar de apa pe nerasuflate ca acum:))
    Sunt curioasa, ce spuma folosesti?

    RăspundețiȘtergere
  11. Departe de mine supararea :)) Nu ma supar eu asa repede, Andreuta! In plus, cum sa ma supar cand fiecare stie ce ii e mai bine? Te pup

    RăspundețiȘtergere
  12. si la mine se aplica faza cu apa pentru ca eu nu prea beau lichide de orice fel. Imagineaza-ti ca vara puteam sa stau si doua zile fara sa beau nici un fel de lichide! Nici eu nu-mi dau seama ce aveam in cap :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi-am zis ca o sa il incerc si eu :) Aoleu, nici mie nu-mi place cu manutele pe fata. Nici ale mele n-au voie  macar :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Uite asa sa mai bei inca unul mai tarziu ca nu strica :))
    Folosesc o spuma de la Bioearth care imi place la nebunie.. o sa revin cu un review :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  15. Ti-am zis eu ca te spionez.....

    A...alimentatia cred ca e pe primul loc-daca pap porc sau grasimi sau dulciuri...booom explozie. Cu apa nu am observat dar am sa fiu atenta.

    Am mai folosit apa termala de la Avene si mi-a salvat tenul din perioade nasoale.

    Folosesc cam de 2 ori pe saptamana si cand simt nevoia un gel de curatare de la Freeman care contina acid acetic. Ustura un pic ochii de la vapori dar efectul e piele fina ca dupa exfoliere. 

    Ca exfoliant folosesc samburi de caisa pisati cumparat de pe elemental.ro

    Cand imi coace vreo minune pe fata pun Cutaden( reviken) sau gelul de curatare mai sus mentionat si ori se usuca ori coace mai repede sa pot scapa de mizerie :D

    Cand am tenul mai uscat si iarna, in loc de crema de seara folosesc unt de mango. Il scot mai greu din borcanel ca e tare dar se incalzeste f repede intre degete. E unt pur fara nici un adaos.

    Masti imi fac doar naturale in casa, cu argila verde, fructe, miere,ulei masline.

    Am observat ca nu mai suporta pielea mea parfumul, fac un fel de cosulete pe gat unde ma dau.

    Cam atat imi vine in minte acum 

    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  16. Costache Lavinia-Monica29 septembrie 2011 la 21:17

    :) Utile sfaturi! Pupici:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Cred ca treaba cu apa o sa o incerc si eu :D Am zile in care nu beau absolut deloc, pentru ca nu simt nevoia sau ma hidratez prin alte lichide.. Dar o sa incerc cu apa multa :D Acelasi ritual il am si eu :D pup!

    RăspundețiȘtergere
  18. Oana, mersiii! Uite cate chestii noi aflu! Sa mai treci pe aici cu comentarii :)

    E prima data cand aud de samburii de caisa pisati si m-ai facut curioasa. Cat despre masti.. si eu le prefer tot pe cele homemade. Eu iarna folosesc ulei din samburi de struguri.. care are si proprietati antirid, de altfel :)

    Sa incerci faza cu apa. O sa ai tenul mai luminos.
    Cat despre alimentatie, si eu zic ca e pe primul loc. Totul porneste din interior :)

    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  19. eu puteam sa stau si 2 zile fara niciun fel de lichid.. Chiar te sfatuiesc sa bei apa multa.. Vei simti diferenta :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  20. :D ma bucur sa fiu de folos :P aaa am gresit mai sus e acid salicilic nu acetic..ma tot gandeam la aspirina :P

    Pai am sa mai revin :* ;;)

    RăspundețiȘtergere
  21. da..apa cu duiumu' :)) eu beau in jur de 5 l pe zi, de nevoie pentru ca altfel n-am forta in mine. Asta se vede si la tenul meu, care e uscat, si in momentul in care nu beau destula apa intr-o zi, risc sa ma traga pielea de toata minunatia

    RăspundețiȘtergere
  22. Miuri,sa stii ca la mine apa era un fas...nada,doar cea termala isi facea efectul...

    RăspundețiȘtergere
  23. bun, inca cineva de acord cu mine  :) :*

    RăspundețiȘtergere
  24. e posibil sa nu mearga pentru toata lumea.. sau poate nu beai suficienta apa.. te pup

    RăspundețiȘtergere
  25. pai 2 l pe masuratea:)) fiece zi cu sticla ei..plus alte lichide...si fructe bogate in apa...

    RăspundețiȘtergere
  26. La mine e mai greu cu alimentatia...mereu mananc cate o punga de dulciuri. Cu apa ma impac destul de bine, o consider esentiala pentru organism.
    Ieri ascultam sfatul unui instructor de fitness pe b1 si spunea ca multi confunda cei 2 litri de apa cu 2 litri de lichide. In mod normal, un corp este bine hidratat cu 1,5 litri apa (apa apa, apa chioara adica). Daca suplimentar consumam lapte, ceaiuri, supe, fructe apoase, asta e deja alta treaba. Orice lichid sanatos este bine primit de corp, dar apa este esentiala.


    Eu sunt o persoana care mnanca foarte mult- pot spune ca uneori consum si 5000-6000 de calorii pe zi. Dar niciodata nu am depasit greutatea de 56 de kg (am o inaltime de 1,70). De asemenea, cand mancam doar 1500-2000 cal zilnic, slabeam 3 kilograme in cateva zile. Apa cred ca ma ajuta foarte tare in procesul de digeratie si pastreaza abdomenul perfect plat ;))

    RăspundețiȘtergere
  27. Interesant postul tau.Am si eu un mic ritual: ma demachiez in fiecare dimineata si seara cu demachiantul si lotiunea tonica de la Bioten si apoi aplic o crema contur pentru ochi si buze de la Gerovital si apoi crema de fata din aceeasi gama de la Bioten. Nu folosesc un gel de curatare special si nici o crema de noapte, ai putea sa'mi recomanzi tu cateva? De exfoliat, imi exfoliez fata cu un sapun naturat cu seminte sau asa ceva, apoi fac o infuzie cu ceai de musetel, apoi prietenul meu imi strange cosurile si punctele negre, dupa care aplic o masca, de obicei de la Avon cu sake sau de la Balea cu argila. Stiu si eu cat de importanta este apa, la fel si alimentatia. Din pacat nu beau atata apa cat ar trebui si asta se vede , am observat si unele linii fine si pielea uscata care incepe sa se cojeasca. Cu alimentatia la fel, cum nu mananc atat de sanatos cum as vrea cum imi apar o multime de cosuri. Iarasi un lucru esential este schimbarea fetei de perna o data pe saptamana. Scuze ca m'am intins ata, dar e un subiect tare interesant. :*

    RăspundețiȘtergere
  28. Aurora, tin sa te felicit... esti cea mai norocoasa fata de pe pamant :) Cum sa mananci atat si sa nu te ingrasi? Asta e bucurie, nu alta :) 

    Asa cred si eu.. ca apa are rolul ei si o disting de celelalte lichide. 
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  29. Draga mea, eu pentru noapte iti recomand uleiul din samburi de struguri. A doua zi vei avea un ten mult mai luminos si nici macar nu lasa o pelicula grasa pe ten. Eu imi dau cu un puf de apa termala apoi dau cu ulei pe fata si masez sa intre in piele. Dar daca nu ai apa termala la indemana merge binemersi si cu apa.. doar umezesti putin fata apoi dai cu ulei. Eu folosesc o spuma de curatare de la BioEarth si imi place foarte mult. E fina si nu agreseaza tenul. O sa revin cu un review in curand :) 

    te pup si te mai astept cu drag!

    *sa stii ca imi plac si mie mastile de la Planet Spa :)

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM