DIY: Cel mai ușor mod de a-ți face propriul anticearcăn

by - vineri, decembrie 16, 2011

Bună fetelor,

Nu știu dacă și vouă vi se întâmplă, dar mie când mi se termină vreun produs cosmetic, se mai termină alte 5 pe lângă el. Și am și exemplu concret: zilele trecute mi s-a terminat fondul de ten, iar pe lângă el anticearcănul, loțiunea tonică, demachiantul pentru ochi, antiperspirantul și lista ar putea continua zilele astea :)) O parte din listă a fost rezolvată deja, iar în privința anticearcănului m-am gândit să pun în aplicare o idee mai veche. Rezultatul m-a mulțumit și am vrut să vi-l prezint și vouă. Mai mult, vă voi prezenta tipuri de anticearcăn - unul pentru un ten mai gras și unul pentru un ten uscat.

Dacă vă confruntați cu un ten mai gras și implicit zona ochilor mai grasă atunci vă propun următoarea variantă de anticearcăn:
Materiale necesare
  • un căpăcel în care să amestecați ingredientele
  • o pipetă
  • o pensulă cu care veți amesteca ingredientele
  • fond de ten mineral
  • apă

  1. Într-un căpăcel puneți o cantitate mică de fond de ten mineral. Eu am folosit fond de ten mineral PureTouch pentru că are particule iluminatoare, numai bune pentru a ilumina zona ochilor.
  2. Cu o pipetă puneți 2 picături de apă - vă orientați și în funcție de cantitatea de fond de ten pusă
  3. Cu o pensulă amestecați bine cele 2 ingrediente
  4. Aplicați produsul rezultat ca un anticearcăn acordându-i puțin timp să se usuce
  5. Ta raa - rezultat final

Avantaje și dezavantaje:
Este ușor de făcut, are o consistență ușoară, rezistă destul de bine. Ca și dezavantaj - această metodă trebuie făcută de fiecare dată. Nu putem face mai mult odată pentru că formula nu este atât de stabilă încât să reziste în timp.

Dacă vă confruntați cu un ten uscat și cu o piele uscată în jurul ochilor, vă recomand metoda asta, care merge din punctul meu de vedere pentru oricine.
Materiale necesare:
  • un căpăcel în care să amestecați ingredientele
  • o pensulă cu care să amestecați ingredientele
  • fond de ten mineral
  • cremă pentru ochi



  1. Într-un căpăcel puneți o cantitate mică de fond de ten mineral.
  2. Puneți 2 picături de cremă - vă orientați în funcție de cantitatea de fond de ten pusă
  3. Amestecați bine cele 2 ingrediente
  4. Ta raa - rezultatul final

Avantaje și dezavantaje:
Evident, este ușor de făcut, ingredientele sunt la îndemâna oricui (nu sunt sigură de fondul de ten mineral, totuși), consistența este ușoară, cremoasă și rezistentă. Comparativ cu cealaltă metodă, ați putea face o cantitate mai mare de anticearcăn însă pentru 2-3 zile, pentru că apoi își pierde din proprietăți. Varianta aceasta are o mai mare acoperire față de cealaltă variantă. Ca și dezavantaj - poate faptul că nu aveți la îndemână un fond de ten mineral și că faptul că nu pot face o cantitate mai mare pentru mai mult timp.

Acestea sunt cele două variante de anticearcăn propuse de mine. Nu le-am inventat eu, internetul e plin.. eu am vrut doar să fac postarea pas cu pas pentru voi. Asta nu înseamnă că de azi înainte o să folosesc doar concealer homemade, comoditatea e mai mare. Dar, cu siguranță este o alternativă bună atunci când rămânem fără anticearcăn :)

Sper să vă placă și să încercați și voi aceste metode!

Gânduri bune,
Miuri

You May Also Like

10 comentarii

  1. eu prefer sa aplic inca un strat de fond de ten mineral in zona ochilor, pentru o mai buna acoperire; combinatia fond de ten mineral + crema nu-mi place deloc (am ten uscat), pentru ca in timp crema intra in piele iar fondul de ten se vede foarte inestetic

    RăspundețiȘtergere
  2. Super buna ideea! Sigur o sa imi fie de folos cand raman fara corector si nu apuc sa imi cumpar. Si da...si mie mi s-au terminat o gramada de produse acum, asa patesc de fiecare data...

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant! Dar cum spuneai si tu - il faci, il aplici fiindca nu ai cum sa il conservi. Pentru mine corectorul nu e insa indispesabil - e ok si fdt.

    RăspundețiȘtergere
  4. mie imi incarca zona cearcanelor si e enervant.. te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. mai ales cand ramai in pana de bani e eficient :))

    RăspundețiȘtergere
  6. e ok si fdt, dar daca te mananca.. te scarpini =))

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM