Vopsitul hainelor acasă

by - vineri, martie 14, 2014

Nu știu de voi, dar mie întotdeauna mi-a fost frică să mă apuc de vopsit haine acasă. Nu de alta, dar sunt puțin cam neîndemânatică, indiferent că instrucțiunile sunt scrise ca pentru copii de clasa întâi. Ce credeți, însă, dacă v-aș spune că am făcut-o și pe asta chiar dacă instrucțiunile erau scrise într-o limbă pe care n-o înțeleg prea bine? :))

Mâna destinului făcuse în așa fel încât să am de-a face cu o pereche de pantaloni decolorată pe alocuri. De obicei nu mă complic, dar erau noi și era păcat de ei. Așa am ajuns să mă folosesc de metoda vopsitului hainelor acasă, în mașina de spălat. Că de vopsitul hainelor în oală nici n-am vrut să aud.

Metoda e super simplă, iar rezultatele sunt de efect. Se dă una bucată vopsea Coloreria italiana în nuanța Blu Notte și două articole de îmbrăcăminte: pantalonii cu pricina și o jachetă neagră decolorată (era a mea și îmi plăcea mult, dar n-o mai purtam din cauza decolorării cauzate de spălatul frecvent).


Păcat mare de postarea asta e că nu am poze before-after. Nici măcar nu mă gândisem să scriu despre subiectul ăsta, dar am fost atât de mulțumită, încât mi-am zis că ar trebui să împărtășesc, mai ales că prea multe informații nu am găsit când am căutat pe google.

Ideea e în felul următor: aveți nevoie de cutia de vopsea în nuanța dorită, hainele pe care doriți să le vopsiți și un kg de sare grunjoasă de bucătărie. În cutie se găsesc 2 recipiente: unul cu vopseaua propriu-zisă și altul cu un praf fixator. Se taie ambele recipiente la câte un capăt și se așează în mașina de spălat. Apoi turnați kilogramul de sare peste și puneți hainele în mașină la un program normal de spălare (40 de grade), fără adaos de detergent. După ce se termină ciclul de spălare, scoateți recipientele goale, adăugați detergent și balsam și mai dați un ciclu de spălare. Apoi scoateți hainele și vă minunați ce fain au ieșit!


Nu mă așteptasem deloc la rezultate bune în ceea ce privește incursiunea mea în taina vopsitului de haine acasă. Mai ales că am înțeles instrucțiunile așa pe sărite (vopseaua e din Italia, dar e posibil să se găsească și pe la noi). În orice caz, hainele au ieșit ca noi și acum că nu-mi mai e frică de acest proces, îmi vine să vopsesc tot ce prind. Trebuie doar să aveți în vedere că dacă e mai mare cantitatea de haine, culoarea nu va ieși atât de intensă. La mine a ieșit exact ca pe cutie. Și partea bună e că au multe nuanțe faine. 


După cum vă spuneam, sunt super încântată și aventura cu vopsitul hainelor acasă abia a început. Voi ați mai vopsit haine în confortul căminului? Credeți că se merită sau preferați să cumpărați haine noi?

Apropo de vopsea, au o reclamă drăguță :)



Gânduri bune,
Miuri

You May Also Like

13 comentarii

  1. Ha...de asta nu am mai auzit. Cand mai incerci sa postezi poze cu "inainte si dupa". In afara de gecile de piele pe care le duc la vopsitorie nu mi-am vopsit nicio haina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am tot căutat o astfel de soluţie, dar din păcate nu mi-a fost dat s-o şi găsesc. Îmi poţi spune, te rog, de unde ţi-a luat-o? Cu mulţumiri! ♥

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum doua seri mi s-a trezit mie o luminita ca am un maieu alb care e prea alb si albastru de metil :)) . Asa ca am pus maieul cu pricina intr-un lighean , am turnat apa si albastru de metil :)) . Mai am nevoie de o sticluta pentru a ajunge la nuanta dorita ( un albastru inchis pe ici colo ) dar nu-i bai :)) . Dupa treaba asta ma gandeam ca mai exista fuxina si violetul de gentiana :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Yarinayarina Yarina16 martie 2014 la 16:55

    Nu am incercat inca sa le dau eu alta stralucire hainelor, dar pt toate exista un inceput:p
    pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu mi-as vopsi o jacheta pe care o iubesc de-a dreptul si pe care nu as inlocui-o cu una noua :P. Nu o mai port de ceva vreme ca e prea decolorata, dar nici nu am scapat de ea. Sper sa gasesc vopseaua si sa incep sa colorez haine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Annamaria Lucia Dima6 aprilie 2014 la 15:35

    De unde ai cumparat vopseaua Coloreria? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. o am din Italia, dar zau ca nu stiu. banuiala mea e ca se gaseste prin supermarketuri acolo

    RăspundețiȘtergere
  8. mvaaai, si nu curge din el nimic?:))

    RăspundețiȘtergere
  9. de ce nu? curaj sa fie :D pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. eu chiar o recomand, da alt aspect hainelor

    RăspundețiȘtergere
  11. o am din Italia. nu stiu daca se gaseste la noi :)

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM