În lupta contra căderii părului

by - vineri, mai 25, 2012

Până acum vreo 3 ani am fost o fericită în privința podoabei capilare. Păr des, lung, vopsit, șuvițat, chinuit, dar rezistent dom`le! De crescut creștea cu viteza luminii, ca și acum de altfel. Dar ceva s-a schimbat și părul meu s-a întors împotriva mea rău de tot.


De fapt, eu îl înțeleg, doar că încă nu i-am găsit tratamentul adecvat. Cât să mai reziste și el vopselelor cu amoniac, produselor de styling, stresului și alimentației haotice? E drept că am meditat mult asupra condiției părului meu pentru a observa ce nu i-a convenit. Cum zic de fiecare dată, totul vine din interior, apoi din exterior. Alimentația neechilibrată împreună cu stresul (iar eu nu mă stresez din orice, doar ca să știți) au făcut casă bună și s-au pus pe stârpit minunăție de podoabă capilară. Recunosc că o bună perioadă de timp n-am luat măsuri în ideea (care s-a dovedit a fi falsă) că o fi de la vreme, așa e normal, se regenerează. Da` de unde? Anii au trecut și părul meu tot cade, iar de regenerat, greu tată!

Din motive obiective n-am ajuns la un medic și nici n-o să ajung în următoarele luni, dar am început să mă informez despre problema asta a mea. Toate ca toate, dar o femeie fără păr e ca o pereche de Loubotins fără talpă roșie! De fapt e chiar mult mai grav decât atât, dar altă comparație nu-mi venea în minte. Mai mult, unele istorisiri găsite de pe net sunt de-a dreptul tragice, iar eu nu pot decât să mă mulțumesc cu faptul că deocamdată nu se vede problema mea decât de aproape.

Nu știu de ce, dar eu niciodată n-am fost genul care să ia suplimente nutritive și vitamine. De când am început să mă mai informez cu privire la căderea părului, am început să iau un supliment de magneziu cu vitamina B6. Apoi, am dat peste cel mai fain șampon pe care l-am folosit vreodată! Am zis wow din prima așa că sper să fie de bun augur, căci în privința șampoanelor sunt greu de mulțumit. Este vorba de șamponul cu gingko-biloba contra căderii părului de la Favisan. Îl puteți găsi în orice plafar.

Am citit că mai există un șampon bun la Favisan pentru creșterea părului. M-am gândit să mi-l cumpăr și pe acela și să le alternez între spălări. Apoi, trebuie să-mi fac stoc de ulei de ricin și vitamina A uleioasă - am citit că sunt excelente pentru regenerarea părului.

Din ciclul "experimente eșuate" face parte, cu siguranță, Vichy Dercos Aminexil. Am avut ocazia să testez o întreagă cutie cu fiole prin intermediul unei campanii Trender în toamna anului trecut. A fost o campanie restrânsă, toate rapoartele fiind trimise prin e-mail. E drept că în timpul folosirii fiolelor, căderea părului s-a diminuat, dar după ce am terminat fiolele problema a revenit. Iar despre regenerare, nici vorbă. Am și poze de atunci before&after, dar le păstrez pentru o postare mai amplă. Am de gând să mă tratez intens așa cum pot, iar în toamnă mă așteaptă o programare la medic. De asta vreau să păstrez toate informațiile, ca să fac  atunci un fel de journey of my hair :D

Dacă aveți sfaturi pentru mine, idei de măști pe care să le pot face singurică acasă, vă rog să comentați. De asemenea, dacă vă confruntați cu aceeași problemă ca și mine, vă aștept cu un comentariu. Știu prin ce treceți!
PS: Dacă v-a plăcut postarea, susțineți-mă printr-un like, tweet sau +1 :) Aștept și comentariile voastre! Mulțumesc! 
Gânduri bune,
Miuri

You May Also Like

57 comentarii

  1. mihaela ghelase25 mai 2012 la 12:59

    incearca tratamentul de la farmec pentru par, e foarte bun, il foloseste o prietena si e foarte multumita de el

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt curioasa cum e samponul Favisan folosit pe termen lung...Eu vreau sa incerc Foltene.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am probleme grave cu caderea parului, la fiecare baie strang pumni intregi, prin casa trebuie sa stau toata ziua cu aspiratorul, e groaznic... Sa-mi spui si mie cum indepartezi uleiul de ricin din par, ca eu l-am incercat o singura data si a trebuit sa ma spal trei zile la rand pe cap pentru a scapa de el. Pups!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am aceasta problema de mult timp, insa e pe fond de stres. In liceu am luat cateva saptamani pastilute Revalid si a fost ok pentru o perioada. N-am mai indraznit sa iau a doua oara pentru ca citisem ca iti poate provoca pilozitate aiurea. In vremea in care aveam timp foloseam o masca preparata in casa cu galbenus de ou, miere de albine si ulei de masline. Era eficienta, insa tare greu mai scoteam galbenusul ala din par :) Acum ma bazez doar pe "chimicale", nu e timp de mai mult :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu mi-am luat recent samponul de la favisan impotriva caderii parului dar l-am folosit doar o data si nu ma pot pronunta ;)) dar sper sa fie bun si pt mine- prea e laudat.
    Eu am avut rezultate bune cand am folosit lotiunea cu petrol de la gerovital insa m-am gandit sa folosesc ceva mai "natural" dar daca nu o sa gasesc altceva mai bun o sa revin la ea.

    RăspundețiȘtergere
  6. iti recomand Nioxin, are un pret mai piperat dar face treaba foarte buna.Il gasesti in saloanele de coafura sau online.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu iti recomand lotiunea tonifianta cu ardei iute de la Cosmetic plant - spray. Si eu am avut probleme asemanatoare si s-au rezolvat intr-un timp destul de scurt. Incearca solutia asta, poate te ajuta.
    PS: sunt noua pe aici :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am folosit mai mult produse pe baza de Aminexil si Minoxidil in decurs de...jumatate de an. Nu stiu care a dat rezultate, dar cert este ca au dat, toate prietenele ma intreaba ce mi-am facut la par, cum de mi s-a indesit, deci nu e doar in mintea mea. De regenerat, evident, nici vorba, nici nu cred ca exista asa ceva, produs care sa regenereze un fir deja despicat, ars, etc.

    RăspundețiȘtergere
  9. si eu am citit despre acest sampon favisan si sunt foarte curioasa cum actioneaza am citit numai pareri bune(eu am parul moale si lipsit de volum x_X)Cat ai dat pe acest sampon , se gaseste la toate plafarele sau doar de pe internet il putem cumpara?pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Am avut si eu problema asta. Am fost la derma si analizele mi-au iesit ok deci nu mi-a facut nimic, mi-a dat doar tratament pentru psoriazis. Am incercat apoi o cura de 15 magneziu, nu mai stiu exact de care, si o perioada destul de lunga a fost chiar ok, apoi de vreo cateva luni iara a inceput sa cada. Am folosit fiole de revalid si a fost iarasi foarte bine chiar si la o luna dupa ce le-am incheiat, dar acum vad ca iarasi a inceput sa cada, parca nu asa mult ca inainte, dar suficient incat sa ma streseze. O sa incerc si eu samponul si o sa-mi iau probabil iarasi ceva magneziu:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna, si eu am avut mult timp probleme cu caderea parului, am folosit si samponul acesta de la favisan si chiar a fost bun...mi-a oprit caderea parului...si l-am tot folosit incontinuu timp de vreo 6 luni, cand ma cam saturasem de el si am zis sa incerc din nou ceva din comert deoarece nu mai aveam probleme cu caderea parului...si am incercat Gliss...de la prima spalare cu el a inceput sa imi cada din nou cu pumnul parul...dar totusi l-am folosit de cateva ori..am zis ca nu poate fi de la el..dar imi cadea ingrozitor la fiecare spalare..atunci auzisem ca si sampoanele de la gerovital sunt bune si l-am luat pe cel impotriva caderii parului...si este foarte bun...mi-a oprit foarte repede caderea parului si mi se si regenereaza...nu am de gand sa il mai schimb..sper doar sa nu se obisnuiasca parul cu el...il folosesc deja de cateva luni

    RăspundețiȘtergere
  12. Si mie imi cade parul, e foaaarte fin si pana nu l-am vopsit zici ca aveam 3 fire. Dupa vopsire s-a mai ingrosat si chiar pare voluminos, e si mai des..nu stiu ce s-a intamplat :)) Dar nu am folosit nimic impotriva caderii, desi ma lupt cu asta, uneori mi se rup si firele de par si arata urat, insa ma multumesc asa cum e, dupa ce l-am chinuit cu vopsea..acum imi fac doar radacinile. O sa-mi iau si eu Favisan sa vad ce poate, cat despre alimentatie, sport si restul, deja m-am apucat, singura imbunatatire pe care am vazut-o la par e ca straluceste mai tare si asta imi place. :D Hai poate imi iau si niste suplimente de pe iherb,ca tot vroiam sa dau o comanda. Puuup! :*:*

    RăspundețiȘtergere
  13. eu am avut probleme cu caderea parului de la o vopsea...acum imi mai cade,dar in limite normale,dar s-a subtiat considerabil...
    p.s. ai un TAG de la mine! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. multumesc, dar nu stiu la care te referi din pacate

    RăspundețiȘtergere
  15. pai asta imi doresc, sa-l testez macar pentru 3 luni si apoi sa dau un verdict..

    RăspundețiȘtergere
  16. pai masti cu ulei de ricin in par nu mi-am facut inca. Urmeaza.. daca se da totusi asa greu jos, s-ar putea sa il inlocuiesc cu altceva. pup

    RăspundețiȘtergere
  17. am auzit si eu de masca asta minune cu ou, dar nu stiu de ce sunt asa sceptica in privinta ei..

    RăspundețiȘtergere
  18. da, si de lotiunea asta de la gerovital am auzit numai lucruri bune. o sa mi-o cumpar ca de mult vreau :)

    RăspundețiȘtergere
  19. multumesc de sfat!


    Si te mai astept! :)

    RăspundețiȘtergere
  20. da, stiu ca tu ai folosit pe baza de Aminexil si Minoxidil. De fapt, se zice ca astea sunt si cele mai eficiente. Cand zic de regenerat, eu ma refer la fire noi de par. Sper ca nu spun o prostie :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Camy, a costat doar 10 lei la un magazin de tip plafar din cartier. Mie chiar imi place ca imi da si putin volum la par.

    RăspundețiȘtergere
  22. in toamna ma programez si eu la medic. asta e oricum cea mai buna solutie..

    RăspundețiȘtergere
  23. eh, pai daca m-ar ajuta si pe mine asa, nici ca mai schimb samponul :)) te pup

    RăspundețiȘtergere
  24. da, tu esti una dintre norocoase.. sa te vopsesti si sa ti se ingroase firul de par e ceva :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna, Miuri! Probleme grave cu parul nu am( sau cel putin, inca nu ma simt afectata pt ca are inca de unde sa cada...Slava Domnului) Cu toate acestea, iti pot impartasi experienta mamei, care a avut probleme grave de cadere a parului( a strans parul cazut intr-o luna- de curiozitate- se adunase un pumn mare, ca de barbat, un ghem tare de par mototolit-nu pufos si batucit ca sa zic asa, nu gasesc un termen) Acum are par de bebelus, din acela nou de jur imprejurul capului. Are un par stralucitor si tanar( si da, se vopseste) si o coada extrem de generoasa pentru o femeie trecuta de 50 de ani( doar la tample e mai rarut) Asa, acum am ajuns si la produse: Foloseste Revalid pt caderea parului sampon si balsam( se gaseste doar in farmacii, costa in jur de 50 ron buc) Am folosit si eu produsele, fac parul matasos si potolit( pt cele care vor volum mult sau au parul fin si lins, ar putea fi o problema). Foloseste si sampon cu petrol Petrole hahn-varianta impotriva caderii parului. ( spre deosebire de revalid nu face parul lins si se gaseste in cam toate magazinele si supermarketurile si, e si muult mai ieftin.) Nu as putea sa spun care dintre ele e mai bun in privinta caderii, caci mama le foloseste in paralel.
    Eu mai recomand uleiul de ricin. E greu de suportat pe cap ca e fff uleios si gros dar face minuni. Personal mi-am crescut o portiune cheala de spranceana cu uleiul de ricin. Am avut nevoie de multa rabdare dar s-a meritat din plin!


    Cam atat in acest domeniu...


    Oana

    RăspundețiȘtergere
  26. eh, stresul asta ne omoara, ce sa facem? Multumesc Gina! te pup

    RăspundețiȘtergere
  27. si eu ma lupt cu aceeasi problema cam de un an de zile. am parul gras si destul de subtire, asa ca nu prea are de unde sa cada. am incercat o gramada de remedii. am luat suplimente de calciu, magneziu, zinc etc, dar nu vad imbunatatiri. am folosit o perioada lunga de timp masca din ou, ulei de masline, ulei de ricin si gaz. imi lasa parul destul de lucios, dar era foarte greu de scos din par, atat uleiul cat si mirosul de gaz, astfel incat sfarseam prin a-mi agresa scalpul de la cat sampon foloseam. am folosit o perioada samponul anti-cadere de la Dove, care la inceput a fost destul de bun, dar pe parcurs nu a mai dat rezultate. dupa ce am citit multe review'uri bune despre Gerovital, mi-am luat samponul anti-cadere, pe care l-am folosit vreo 2 luni in paralel cu lotiunea cu ardei iute de la Cosmetic Plant. in cazul meu samponul e total ineficient: nu face spuma, nu simt ca mi-ar lasa parul atat de curat cum mi-as dori si se ingrasa foarte repede. ultima achizitie in domeniu este samponul Alpecin C1. l-am folosit de vreo 2 ori pana acum si astept sa vad rezultatele. acum folosesc si o masca de par facuta si argila si otet pt parul gras. la prima vedere samponul alpecin usuca destul de tare parul, deci trebuie sa am grija mare de varfuri. sper sa gasesc pana la urma o solutie eficienta. oricum se pare ca toate aceste remedii actioneaza diferit la fiecare dintre noi si observ ca din ce in ce mai multe persoane se plang de caderea parului...

    RăspundețiȘtergere
  28. Calin Andreea Daniela28 mai 2012 la 22:33

    Eu am problema cu caderea parului de cand am nascut, dar tot mi-a ramas destul par in cap :)). Si-asa aveam prea mult. M-a ajutat mult in lupta contra caderii parului si calciu, sa stii... Magneziu n-am putut sa iau niciodata, pentru ca mi se par prea mari pilulele

    RăspundețiȘtergere
  29. Ah, fire noi mi-au crescut da, am vazut ceva ceva pufulet. Eu prin regenerare intelesesem refacerea unui fir de par care este deja "damaged", ceea ce nu cred ca se poate.
    Mama unei prietene se jura ca a folosit doar macerat de ardei iute si o lotiune cu petrol si i-au crescut vizibil fire noi de par, ma gandesc sa incerc si eu metoda asta.

    RăspundețiȘtergere
  30. Cred ca cele mai bune tratamente de care am auzit (caci eu nu ma confrunt cu problema asta) sunt cele pe baza de ricin.
    Iti doresc mult succes :*

    RăspundețiȘtergere
  31. in sfarsit vad ca cineva scrie despre acest sampon, e minunat, il folosesc de cateva luni, parul nu mai cade asa mult si plus de asta nici nu trebuie sa folosesc balsam, miroase superb, lasa parul curat, e ieftin si nici nu contine prostii, nici nu ma gandesc sa-l schimb; succes

    RăspundețiȘtergere
  32. Ai un Award de la mine!!! Pupici xxx
    http://glossylala.blogspot.gr/2012/06/one-lovely-blog-award.html

    RăspundețiȘtergere
  33. Multumesc, Oana! Am auzit numai lucruri bune despre samponul asta Petrole Hahn si chiar ma gandesc sa-i dau si lui o sansa in viitor. Chiar si Revalid suna bine. Ma bucur ca mama ta a depasit problema, stiu cum e... te pup

    RăspundețiȘtergere
  34. Pai stresul si alimentatia haotica si plina de E-uri au o influenta foarte mare asupra caderii parului. Si da, ai dreptate, nu toate avem aceleasi rezultate cu aceleasi produse, de aceea e bine sa ne analizam o perioada, sa vedem ce-i convine corpului nostru si ce nu. te pup

    RăspundețiȘtergere
  35. pff, sunt pastile mai mari decat magneziul, cum alea cum faci?:)) te pup

    RăspundețiȘtergere
  36. Daaa, asa e.. e super ca nici nu trebuie sa folosesc balsam. Nici eu nu ma gandesc sa-l schimb :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  37. oricum am observat ca perseverenta e mama reusitei, adica niciun tratament nu prea da rezultate de la prima folosire. 

    RăspundețiȘtergere
  38.  Am folosit un an sampon impotriva caderii parului, lotiunea regeneratoare si serul anticadere de la gerovital si parul imi cade la fel de mult. acum folosesc lotiunea cu ardei iute de la cosmetic plant si samponul dove anticadere de vreo 2 luni si tot nimic.o sa incerc si eu favisan..daca nu, la dermatolog.

    RăspundețiȘtergere
  39.  este un "kit de tratament pentru regenerarea parului" de la gerovital, adresat si caderii parului.

    RăspundețiȘtergere
  40. Uf, mie la inceput mi-au placut produsele Favisan maxim! Pret mic si faceau ceea ce promiteau repede! Totusi, daca te uiti atent, sunt pliiiiine de alcool, ceea ce este grav si dupa o vreme, pielea ta se intoarce impotriva ta! Nu stiu despre samponul tau pentru ca nu l-am incercat, dar te sfatuiesc sa te uiti sa nu patesti ca mine cu gelul antiacneic :( S-ar putea sa-ti ajute parul, dar sa-ti provoace matreata sau dupa un timp sa-ti cada si mai mult! Bafta multa si sanatate! :*

    RăspundețiȘtergere
  41. Dana m-am uitat si nu contine alcool. Deocamdata nu am probleme cu matreata sau ceva :) Iti multumesc mult :*

    RăspundețiȘtergere
  42. Pentru barbatii si femeile care au probleme cu caderea parului sau au parul rar si subtire este disponibil, acum si in Romania, produsul Toppik - Hair Building Fibers. 

    Toppik este solutia cosmetica la care apeleaza peste 5 milioane de barbati si femei din toata lumea pentru mascarea parului (prea) rar. Acesta se aplica usor si rapid in 30 de secunde iar fiindca este rezistent la vant, ploaie si transpiratie, dumneavoastra va veti simti in siguranta in orice situatie. De asemenea, este complet nedetectabil, chiar si privind de la 10 cm, astfel nimeni nu va sti ca aveti probleme cu caderea parului.

    Daca nu sunteti inca sigur ca Toppik este potrivit pentru dumneavostra.. verificati putin ce spun clientii nostri si rezultatele pe care le-au obtinut folosind acest produs. Toppik va garanteaza ca in 30 de secunde aspectul dumneavostra se va imbunatati considerabil, veti fi mai fericiti si va veti recapata increderea. Mai mult, daca dupa ce ati comandat nu sunteti complet multumiti de rezultate, puteti returna in 10 zile produsele fara nici o problema! Pentru mai multe detalii accesati: http://toppik-romania.ro

    RăspundețiȘtergere
  43. Salutare!

    Nu sunt femeie, dar am par lung :D....din pacate de ceva vreme vad ca se deterioreaza destul de urat si imi tot cade....numa ce-i drept ca nu am avut niciodata grija de el cum trebuie, plus ca lucrez in alpinism utilitar si e expus la praf, una alta.

    Sincer nici nu stiu cum sa incep sa fac ceva in privinta asta, dar cred ca pentru inceput voi merge pe la un salon sa tai din el si eventual sa cer niste sfaturi. Imi place parul lung, fara el parca nu sunt eu :)

    Numai bine

     Tudor

    RăspundețiȘtergere
  44. E bine cum te-ai gandit, Tudor! E cazul să iei măsuri ca sa nu-ti para rau mai tarziu. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  45. Si eu il folosesc de 2 luni si am observat o oarecare imbunatatire...insa nu-l pot folosi decat cu balsam pt ca fara imi face parul foarte aspru :|

    RăspundețiȘtergere
  46. Aceeasi problema, par care cade, subtire, fara volum fara stralucire, de 2 luni masti cu ulei de nuca de cocos, masca garnier pt regenerare, balsam si sampon pt acelasi lucru. Parca s-a mai imbunatatit un pic situatia,dar parul meu inca sufera...La mine a inceput sa cada parul dupa licenta si admitere, dupa multe nopti nedormite si alimentatie relativ haotica.

    Anul trecut foloseam ulei de masline...se misca bine, totusi uleiul de nuca de cocos parca e mai bun. De curand am luat si o masca pt regenerare de la elseve, sper sa aiba efect mai bun.

    Banuiesc ca urmeaza vizita la medicul dermatolog, analize si tratamente...

    RăspundețiȘtergere
  47. Kolumban Oliver6 martie 2013 la 21:21

    Nu am crezut ca ma poate ajuta ceva dupa ce s-au dovedit inutile toate produsele pe care le-am incercat,am urmat trei tratamente fara efect. Multumit Picaturiile Varga am recapatat tot podoaba capilara !

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna! :*
    Ma numar si eu din nefericire printre cele ce au avut si mai au probleme cu caderea parului. Din auzite am folosit ulei de ricin. Il aplicam o data pe saptamana, imi acopeream parul cu o folie de plastic si a doua zi il samponam. Pot spune cu sinceritate ca am constatat cu bucurie inca de la primele doua saptamani de utilizare ca parul nu-mi mai cadea iar de crescut a crescut 10 cm in 3 luni. Acum as vrea sa incep sa folosesc samponul Favisan pentru cresterea parului. Am citit pe net ca e foarte bun,sper sa dea si la mine rezultate. Numai ca nu stiu de unde sa-l cumpar? Se gaseste la farmacie?

    RăspundețiȘtergere
  49. mult succes Teodora! Totul e pe fond de stres, o vizita la medic nu strica. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna Adina!


    Favisanul cred ca il gasesti la orice Plafar :) Succes!

    RăspundețiȘtergere
  51. Cauzele caderii parului sunt variate. Si eu am probleme cu caderea parului. In urma vizitei la medic am aflat ca e ceva ereditar. Eu folosesc de mai bine de un an tratamentul cu Spectral DNC si samponul Revita pe care le iau din SUA si sunt super multumit. Pot spune cu privire la sampon ca am vazut schimbarea chiar dupa prima spalare, parul fiind mai matasos, usor de pieptanat.

    RăspundețiȘtergere
  52. Buna!
    Cauzele sunt multiple, evident! Incearca produse naturale! Ma refer la sampon! Eu de pilda folosesc NATURALINT, 100% natural, cu extract de ardei iute, si rezultatele sunt excelente! Dupa o luna de folosire rezultatele au inceput sa apara! Au trecut 8 luni de cand il folosesc si parul regenereaza vizibil! E comod, ieftin, super! Merita incercat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Samponul din cate stiu este solid. Cum te descurci cu el?

      Ștergere
  53. BUNA,CUM ITI PROCURI ACESTE PRODUSE,ON LINE?

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM