How to do your eyebrows

by - marți, noiembrie 23, 2010

Pentru început aș dori să vă avertizez că pozele sunt făcute cu telefonul și puțin modificate la contrast și luminozitate. Nu știu cum să fac pozele să aibă puțini kb așa că aștept sfaturi :).
Sprâncenele sunt cele care ne pun frumos fața în valoare atunci când au forma adecvată feței noastre. Informații privind pașii de bază pentru a da forma ideală sprâncenelor și indicații referitoare la forma feței găsiți aici.
Eu voi încerca să vă arăt cum îmi pensez eu, având în vedere că niciodată nu am fost la salon pentru asta. Spraâncenele mele au avut o adevarată istorie și cred că abia în ultimul an am ajuns la forma aproape ideală pentru fața mea. Sfatul meu constă în folosirea unui ulei de ricin pentru îndesirea sprâncenelor. Este de mare ajutor. Pur și simplu luați un bețisor cu vată la capete, înmuiați în ulei și dați pe sprâncene pe toată lungimea lor și pe dedesubt sau în locurile unde ați luat prea multe fire și vreti să crească mai  repede.

Aveți nevoie de: pensetă, periuța pentru sprâncene, forfecuța și, bineințeles, oglindă :)









Inițial am plecat de la:


Pasul 1: Pensați firele în plus de sub sprâncene, încercați să nu afectați conturul deja existent. (În caz că încă vă confruntați cu probleme legate de forma sprâncenelor puteți să vă ajutați și de șabloanele de plastic existente la Elf. Am înțeles că sunt de mare ajutor.)


Pasul 2: Periați sprâncenele în sus pentru a scurta firele prea lungi.


Pasul 3: Începeți să scurtați firele prea lungi pentru a ajunge la nivelul celorlalte. Faceți asta cu atenție pentru a nu scurta prea mult.


Pasul 4: Periați apoi firele în jos pentru a scurta firele crescute, pentru că mai rămân. La fel, faceți asta cu multă atenție.


Pasul 5: Reveniți cu penseta deasupra sprâncenelor. Știu că în mod normal nu ar trebui să pensăm deasupra, dar dacă aveți pilozitate ceva mai mare și sunteți și brunete cam este nevoie :)


Pasul 6: Nu uitați să pensați și între sprâncene firele crescute. La mine sprânceana din dreapta cum o vedeți voi încă nu e pensată.


 Aceasta este forma finală


Pasul 7: Umpleți sprâncenele cu fard de sprâncene sau creion pentru sprâncene. Încercați mai ales să umpleți golurile. Eu am probleme cu o sprânceană. Am un gol mic care nu vrea să-și revină și trebuie să il acopăr tot timpul. Când interveniți cu fard sau creion încercați să o faceți cât mai natural.


Asta ar fi cam tot. Chiar sunt curioasă dacă v-a fost de vreun ajutor acest "tutorial". Nu e mare lucru. Eu am muncit mult până să ajung la această formă a sprâncenelor. Mă refer la forma arcuită. Dar încet, încet apar rezultatele, nu vă descurajați :)
Nu uitați de uleiul de ricin! Și nu uitați că niciodata sprâncenele noastre nu o să arate exact la fel. Dar veți încerca să le faceți să semene!
Aștept comentariile voastre! :)

You May Also Like

37 comentarii

  1. ce sa-ti zic:ai niste sprancene perfecte iar eu te invidiez......cam cat timp ti-a trebuit sa ajungi la forma asta??????

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot sa nu remarc ce culoare frumoasa ai la ochi! Si-mi place si forma sprancenelor, din pacate eu nu pot sa ma pensez singura, nu pot deloooc dar noroc cu sora mea.. She saves my ass each and every time <3

    pup :*

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte util multumimmmm :*

    RăspundețiȘtergere
  4. pozele poti sa le micsorezi in paint. eu asa fac.
    dupa ce deschizi poza cu paint, ai sus la Image - Stretch/Skew si in functie de cat de mare e poza (iti apare initial 100%) ii poti da 50%, sa zicem, pe ambele dimensiuni (orizontal/vertical) la stretch. pe urma daca vrei sa vezi dimensiunile exacte ale imaginii, te duci pe Attributes.
    sper sa iti fie de folos.

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte interesanta postarea ta..si eu ma pensez singura si folosesc aceleasi "trucuri", si e util sa explici fiecare pas pentru ca sunt persoane care nu reusesc sa faca acest lucru singure.pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa procedez si eu doar ca eu prefer sa mi le vopsesc asa am sparncenele facute mereu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumos arata pensate. Dar eu nu ma descurc oricat as citi si oricate tutoriale as viziona... :(

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Magical Makeup.. mi-a luat cred vreo 2 ani sa le dau forma arcuita.. dar nu pentru ca au crescut greu firele de par ci pentru ca mie mi se parea ca imi sta mai bine cu ele subtiri si "la rotund". Le-am lasat sa creasca, chiar daca aratam ca naiba si am incercat sa le dau forma.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Lauren multumesc :) si eu o pensez pe sormea:)) si pe mama..:D

    RăspundețiȘtergere
  10. @A.M problema e ca eu nu am paint pe calc... nu stiu cum nainba.. poate l-am sters.. alta metoda nu stii?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Xella asta a fost si scopul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Bianca mie mi-a fost intotdeauna frica sa le vopsesc :D oricum cred ca nu am nevoie deocamdata :)

    RăspundețiȘtergere
  13. @Iulia nu-i deloc greu.. daca ma vedeai pe mine cum aveam spracenele in buletin :)) n-aveau treaba una cu alta :)) noroc ca l-am schimbat =))

    RăspundețiȘtergere
  14. poti sa mai incerci cu word-ul.
    de la insert - picture - from file
    selectezi imaginea dorita si dai click pe ea.
    o sa-ti apara un chenar si ai acolo Compress Picture. nu stiu cat o sa poti sa comprimi, dar poti incerca si asa.
    daca nu cu photoshop-ul, dar habar n-am cum pt ca nu il am

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, problema mea sunt sprancenele! Nu ma pensez deloc, indepartez doar firele crescute rebel, iar forma lor e cea cu care m-a lasat mama pe lume. Poate nu va vine sa credeti dar ma machiez in draci dar de sprancene nu m-am atins. Si mi-a spus cineva ca daca nu le-am "mutilat" :) pana acum sa le las in pace pentru ca se regenereaza greu, si sincer nu vreau sa ajung sa am sprnacene facute din creion. O sa imi fac curaj si o sa vi le arat si voua candva...

    RăspundețiȘtergere
  16. @ A.M multumesc. O sa incerc si asa :)

    RăspundețiȘtergere
  17. @Different me sincer mie nu imi place ideea de a te machia perfect dar de sprancene sa nu te atingi. Nu te teme sa faci o schimbare buna pt sprancenele tale, daca nu esti multumita de forma lor. Eu ma pensez din clasa a 7-a .. adica de vreo 9 ani :)) si tot cresc firele in draci. Oricum te poti ajuta si de uleiul de ricin.

    RăspundețiȘtergere
  18. Poti redimensiona pozele si cu programe de editare online, cum este de exemplu FotoFlexer (http://fotoflexer.com/ ), si acolo uploadezi poza dorita si folosesti optiunea Resize (o gasesti in sectiunea Basic). Sper sa-ti fie de folos!

    RăspundețiȘtergere
  19. hi Miuri,
    It's nice that you posted this. I enjoyed my stop looking.
    Kisses

    RăspundețiȘtergere
  20. Hey gingerSnap, I`m glad u enjoyed it :) :*

    RăspundețiȘtergere
  21. eu am mari probleme cu ele. ca firele mele parca sunt ametite ...cresc in toate directiile X(...adica pur si simplu unele cresc in sus, unele in jos...dar am obosit sa merg la salon si mi le fac eu...eu zic ca ies cat de cat dar e greu. Imi place forma ta. la aveam asemanatoare, numai ca ale tale par mai ascultatoare ;))

    RăspundețiȘtergere
  22. mi-a luat cred vreo 2 ani sa le dau forma arcuita.. dar nu pentru ca au crescut greu firele de par ci pentru ca mie mi se parea ca imi sta mai bine cu ele subtiri si "la rotund". Le-am lasat sa creasca, chiar daca aratam ca naiba si am incercat sa le dau forma.

    RăspundețiȘtergere
  23.  multumesc :) si eu o pensez pe sormea:)) si pe mama..:D

    RăspundețiȘtergere
  24. problema e ca eu nu am paint pe calc... Ori l-am sters, ori nu-l gasesc eu. Alta metoda nu stii?

    RăspundețiȘtergere
  25. mie mi-a fost intotdeauna frica sa le vopsesc :D oricum cred ca nu am nevoie deocamdata :)

    RăspundețiȘtergere
  26. nu-i deloc greu.. daca ma vedeai pe mine cum aveam spracenele in buletin :)) n-aveau treaba una cu alta :)) noroc ca l-am schimbat =))

    RăspundețiȘtergere
  27. sincer mie nu imi place ideea de a te machia perfect dar de sprancene sa nu te atingi. Nu te teme sa faci o schimbare buna pt sprancenele tale, daca nu esti multumita de forma lor. Eu ma pensez din clasa a 7-a .. adica de vreo 9 ani :)) si tot cresc firele in draci. Oricum te poti ajuta si de uleiul de ricin.

    RăspundețiȘtergere
  28. Hey gingerSnap, I`m glad u enjoyed it :) :*

    RăspundețiȘtergere

INSTAGRAM